خبر فوری

 
گسترش همکاری‌های نظامی اسلام‌آباد و پکن؛ پاکستان در صف خریداران جنگنده مخفی‌کار چین
کد خبر :1665840268

15:27 1404/01/22


برچسب ها : ارتشبد ظهیر احمد بابر, اسلام آباد, پاکستان و چین, پکن, جنگنده, روابط دو جانبه, روابط نظامی, فرمانده نیروی هوایی ارتش پاکستان, فرمانده نیروی هوایی پاکستان, همکاری دفاعی,

فرمانده نیروی هوایی پاکستان در سفر رسمی به چین با وزیر دفاع این کشور دیدار و درباره تعمیق همکاری‌های راهبردی و نظامی گفت‌وگو کرد.


 

پکن: به گزارش راز نیوز| ژنرال ظهیر احمد بابر سدو فرمانده نیروی هوایی پاکستان، با دونگ جون وزیر دفاع چین، روز سه‌شنبه 19 فروردین (8 آوریل 2025) در پکن دیدار کرد. این نشست در چارچوب همکاری‌های نظامی و امنیتی دوجانبه و در سایه تحولات امنیتی منطقه‌ای صورت گرفت.

در این دیدار، وزیر دفاع چین با تمجید از سطح همکاری‌های اخیر میان ارتش‌های دو کشور، تأکید کرد که پکن آماده است تا با اسلام‌آباد برای تقویت ارتباطات راهبردی، تعمیق همکاری‌های عملی و حفظ مشترک ثبات و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی همکاری کند.

دونگ جون با اشاره به اینکه چین و پاکستان «شریکان راهبردی همه‌فصل» هستند، گفت: «دوستی ناگسستنی دو کشور در برابر تغییرات بین‌المللی، مستحکم‌تر شده است.» وی افزود که در سال‌های اخیر دو ارتش در زمینه‌هایی چون ارتباطات راهبردی، رزمایش‌های مشترک و تبادل پرسنل پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند.

او همچنین به اهمیت فزاینده رزمایش‌های مشترک «شاهین» میان نیروی هوایی ارتش آزادی‌بخش خلق چین و نیروی هوایی پاکستان اشاره کرد و تصریح نمود: «چین تحت هدایت راهبردی رهبران دو کشور، متعهد به تعمیق همکاری‌های نظامی، هماهنگی‌های چندجانبه و پیشبرد صلح و ثبات منطقه‌ای و جهانی است.»

در مقابل، ژنرال ظهیر احمد بابر فرمانده نیروی هوایی پاکستان، با تأکید بر ارزش‌گذاری اسلام‌آباد بر دوستی سنتی با چین، گفت: «روابط پاکستان و چین، سنگ‌بنای سیاست خارجی ماست.» وی با اشاره به دگرگونی‌های عمیق در مناسبات بین‌المللی و ژئوپلیتیک، بر آمادگی نیروی هوایی پاکستان برای تقویت ارتباطات، تبادلات نهادی و حفظ سطح بالای رزمایش‌ها و آموزش‌های مشترک با چین تأکید کرد.

به گفته او، نیروی هوایی پاکستان مایل است در پاسخ به چالش‌های امنیتی در حال تحول، نقش مثبتی در ارتقای همکاری‌های دوجانبه ایفا کند.

بر پایه گزارش «گلوبال تایمز»، این دیدار در شرایطی انجام می‌شود که پاکستان در روند نوسازی توان دفاعی خود بیش از گذشته به فناوری‌های نظامی و هوایی چین تکیه کرده است.

در سال‌های اخیر، پاکستان چند خرید مهم از چین انجام داده که از جمله آن‌ها می‌توان به تهیه حدود 20 فروند جنگنده چندمنظوره J-10CE اشاره کرد؛ هواپیمایی از نسل 4.5 مجهز به رادار آرایه فازی فعال (AESA) و موشک هوا به هوای PL-15E با برد اعلام‌شده 145 کیلومتر که در حال حاضر، بلندبردترین موشک این نوع در اختیار نیروی هوایی پاکستان محسوب می‌شود.

همچنین پاکستان سامانه‌های پدافند هوایی ساخت چین از جمله HQ-9BE با برد بلند و HQ-16FE با برد متوسط را نیز خریداری کرده است که نقش کلیدی در شبکه پدافند هوایی چندلایه کشور ایفا می‌کنند.

در حوزه پهپادهای مسلح نیز نیروی هوایی پاکستان پهپادهای شناسایی و تهاجمی Wing Loong II ساخت چین را وارد مرحله استفاده کرده است؛ اقدامی که توانمندی‌های شناسایی، مراقبت و حملات دقیق این نیرو را تقویت می‌کند.

در عین حال، نیروی هوایی پاکستان علاقه خود را به خرید جنگنده نسل پنجم J-35AE ساخت چین ابراز کرده است؛ اقدامی که در صورت تحقق، می‌تواند فصل جدیدی در توان هوایی و فناوری پیشرفته ارتش پاکستان رقم بزند.

الگوی جدید خریدهای نظامی پاکستان از چین، تغییر قابل توجهی در استراتژی تأمین تجهیزات دفاعی این کشور را نشان می‌دهد. اگرچه در گذشته، پاکستان برای دسترسی به فناوری‌های پیشرفته نظامی بیشتر به غرب به‌ویژه ایالات متحده متکی بود، اما اکنون چین نه‌تنها بزرگ‌ترین تأمین‌کننده تسلیحات پاکستان از نظر کمّی، بلکه محرک اصلی ارتقای کیفی این توانمندی‌ها نیز شده است.

به این ترتیب، روابط دفاعی اسلام‌آباد و پکن وارد مرحله‌ای نوین از هم‌افزایی راهبردی شده که فراتر از جایگزینی تجهیزات غربی، دسترسی به فناوری‌های نوین و پیشرفته را نیز برای پاکستان فراهم می‌آورد.

ارسال نظر

 
1