خبر فوری

 
گام بلند پاکستان در مسیر فضایی؛ اسلام‌آباد در صدد پرتاب ماهواره سنجش از راه دور
کد خبر :2069804522

17:17 1404/05/05


برچسب ها : آژانس تحقیقات فضایی پاکستان, پاکستان و چین, پرتاب ماهواره, پروژه سی پیک, فناوری فضایی, ماهواره, همکاری فضایی, کریدور اقتصادی,

ماهواره جدید سنجش از دور پاکستان با عنوان PRSS قرار است در تاریخ 31 ژوئیه 2025 (9 مرداد 1404) از پایگاه ماهواره‌ای شی‌چانگ در چین به فضا پرتاب شود.


اسلام آباد: به گزارش راز نیوز | سازمان تحقیقات فضایی و علوم جو فوقانی پاکستان موسوم به (SUPARCO) اعلام کرد: ماهواره جدید سنجش از دور پاکستان با عنوان PRSS قرار است در تاریخ 31 ژوئیه 2025 (9 مرداد 1404) از پایگاه ماهواره‌ای شی‌چانگ در چین به فضا پرتاب شود.

این مأموریت نقطه عطفی در مسیر پیشرفت فناوری فضایی پاکستان به شمار می‌آید و گامی مهم در تقویت توانمندی‌های سنجش زمین از فضا خواهد بود.

این ماهواره با بهره‌گیری از سیستم‌های تصویربرداری پیشرفته، در حوزه‌های کلیدی همچون کشاورزی دقیق، برنامه‌ریزی شهری، پایش زیست‌محیطی، و مدیریت بلایای طبیعی ایفای نقش خواهد کرد.

ماهواره PRSS توانایی پیش‌بینی و کاهش اثرات بلایایی چون سیل، زلزله، رانش زمین، ذوب یخچال‌ها و جنگل‌زدایی را داراست و به تصمیم‌سازی هوشمندانه در حوزه مدیریت منابع و توسعه زیرساخت‌ها کمک خواهد کرد.

همچنین، این ماهواره نقشی کلیدی در اجرای پروژه‌های توسعه‌ای ملی نظیر کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) خواهد داشت.

این پرتاب در ادامه زنجیره موفقیت‌های فضایی پاکستان، پس از ماهواره‌های PRSS-1 (2018) و EO-1 (ژانویه 2025) انجام می‌شود و هم‌راستا با سند سیاست ملی فضایی و چشم‌انداز 2047، ظرفیت‌های سازمان تحقیقات فضایی و علوم جو فوقانی پاکستان را برای ورود به دوران جدیدی از خودکفایی علمی و فنی ارتقاء می‌دهد.

از زمان پرتاب نخستین ماهواره ارتباطی PakSat-1R در سال 2011 با همکاری چین، برنامه فضایی پاکستان جان تازه‌ای گرفت و با پرتاب ماهواره‌های PakTES-1A و PRSS-1 در سال 2018 و سپس PakSat-MM1 در 2024 برای تأمین اینترنت پرسرعت در مناطق کم‌برخوردار ادامه یافت.

همچنین، ماهواره iCube Qamar که توسط دانشجویان دانشگاه فناوری فضایی پاکستان طراحی شده بود، در همان سال تصاویری شگفت‌انگیز از سطح ماه ارسال کرد.

در ژانویه 2025، پاکستان با پرتاب نخستین ماهواره کاملاً بومی خود، EO-1، گام بلندی در خودکفایی فناوری برداشت و اکنون، با پرتاب PRSS، پاکستان بار دیگر عزم خود را برای بهره‌گیری از فناوری فضایی در مسیر توسعه پایدار، پیشرفت ملی، و حضور پررنگ در جامعه جهانی نشان می‌دهد.

ارسال نظر

 
1