اسلام آباد: به گزارش راز نیوز| جلسه کمیته اجرایی گروه دوستی پارلمانی پاکستان و افغانستان به ریاست اسد قیصر رئیس مجلس ملی پاکستان با شرکت مقامات پاکستانی چون پرویز ختک وزیر دفاع، علی زیدی وزیر امور دریایی، ارباب شهزاد دستیار نخست وزیر، شهزاد اکبر دستیار ویژه، محمد صادق خان نماینده نخست وزیر پاکستان برای افغانستان، اعضای گروه دوستی پارلمانی پاکستان و افغاانستان، رئیس هیئت دولت فدرال FBR و دیگر مقامات ذیربط با محوریت روابط پاکستان_افغانستان، افزایش تجارت دوجانبه، صدور روادید پاکستان برای شهروندان افغانستان برگزار شد. اعضا ضمن ابراز نگرانی از کاهش حجم تجارت دوجانبه، گفتند: حجم تجاری میان دو کشور که 5 میلیارد دلار بود، به 1 میلیارد دلار کاهش یافته است. گفتنی است طی نشست در زمینه برطرف کردن موانع موجود و علل کاهش تجارت و تسهیل صدور روادید برای شهروندان افغانستانی به طور مفصل گفتگو صورت گرفت.
اسد قیصر طی سخنرانی در این نشست، ضمن اشاره به روابط دوجانبه، افغانستان را کشور همسایه و دوست خواند و گفت: با توجه به روابط دیرینه با افغانستان، باید مشکلات برای صدور ویزا به شهروندان افغانستان بدون ایجاد خطر در امنیت ملی، برطرف شوند. وی کارگروه 8 نفره متشکل از اعضای کمیته اجرایی و افسران ادارات مربوط را برای بررسی موضوعات مربوط به تجارت دوجانبه، تجارت ترانزیت افغانستان، صدور ویزا به پناهندگان افغان، تشکیل داده و آنها را موظف کرد تا طی بازه زمانی 15 روز، نتایج گزارش را به کمیته اجرایی ارائه دهند. همچنین تمامی طرف ها بر برگزاری منظم جلسات به منظور اطمینان از اجرای توصیه های کمیته اجرایی، توافق کردند.
وزیر دفاع پاکستان طی گفتگو در این جلسه، با اشاره به پتانسیل بالای موجود در تجارت دوجانبه، گفت: می توان از این پتانسیل به نفع مردم دو کشور استفاده کرد، اما سازوکار های پیچیده مانع از دستیابی به نتایج مورد توقع می شوند. وی به وزارت کشور و اف بی آر دستور داد تا هرچه سریعتر موانع موجود در مسیر تجارت دو جانبه و تجارت ترانزیتی را برطرف سازند. وی خاطر نشان کرد که بندر هزه خیل درائی می تواند نقش مهمی در تجارت میان پاکستان و افغانستان داشته باشد، اما با وجود گذشت یکسال از افتتاح آن، بندر به دلیل برخی از عوارض قانونی نمی تواند به نتایج مطلوب دست یابد.
شایان ذکر است گروه دوستی پارلمان پاکستان_افغانستان در 25 مارس 2005 (5 فروردین 1384) تشکیل شده و تاکنون نقش مهمی در روند روابط پارلمانی میان دو کشور توانسته ایفا کند.