سوئیس: به گزارش راز نیوز| محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان طی سخنرانی در اجلاس بین المللی ژنو با عنوان "پاکستان مقاوم در برابر اقلیم" که به میزبانی سازمان ملل و پاکستان در ژنو سوئیس برگزار شد با بیان اینکه سیل اخیر در پاکستان نه تنها ویرانی های گسترده ای به همراه داشت، علاوه بر نابودی زیرساخت ها، باعث خسارت به اقتصاد پاکستان نیز شده است.
وی افزود: سیل باعث ویران شدن صدها هزار منزل، نهادهای آموزشی و خسارت جدی به کشاورزی شده است، باعث خوشحالی من است که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد به همراه من میزبان این اجلاس است، من از وی بابت این که ایشان به عنوان صدای مردم پاکستان مشکلات آنها را مطرح و برجسته کردند، تشکر می کنم. دبیرکل سازمان ملل پس از این سیل، از مناطق سیل زده در ایالات سند و بلوچستان بازدید به عمل آورد و شخصا ویرانی ها را از نزدیک بررسی کرد، مردم پاکستان نقش و خدمات ایشان در برهه دشوار سیل را برای همیشه به یاد خواهند داشت.
وی اظهار داشت: 33 میلیون نفر از جمعیت پاکستان تحت تاثیر این سیل قرار گرفت درحالیکه 1700 شهروند پاکستانی از جمله کودکان درپی آن جان خود را از دست دادند، آموزش 2 میلیون و 600 هزار دانش آموز از جمله 1 میلیون دانش آموز دختر متوقف شد. بسیاری از کشورهای جهان از جمله سازمان ملل، بانک جهانی، بانک توسعه آسیا، خاورمیانه، خاور دور و کشورهای اروپایی در سخت ترین زمان به ما کمک کردند، من از همه آنها تشکر می کنم.
نخست وزیر پاکستان در ادامه اظهاراتش با اشاره به شدت ویرانی های به وجود آمده، خاطر نشان ساخت که کشورش هنوز از این ویرانی خارج نشده و روند کمک رسانی در مناطق آسیب دیده ادامه دارد. در برخی از مناطق ایالات سند و بلوچستان همچنان آب سیل وجود دارد و خارج نشده است، زیرساخت ها نیاز به بازسازی دارند. ویرانی سیل حدود 30 میلیارد دلار تخمین زده شده است که 8 درصد تولید ناخالصی داخلی می باشد. 9 میلیون نفر در باتلاق فقر فرو رفته اند. دولت پاکستان به منظور کمک رسانی فوری خانواده های قربانی، تمامی منابع خود را بکار گرفت. 20 هزار نیرو، صدها هلیکوپتر و قایق در عملیات امداد و نجات شرکت کردند و افراد گرفتار در مناطق آسیب دیده را به مکان های امن منتقل کردند. 2.7 میلیون خانواده 400 میلیون دلار کمک نقدی دریافت می کنند.
شهباز شریف پاکستان را در حال حاضر در نقطه دشوار تاریخی عنوان کرد و اظهار داشت که پاکستان به دلیل سیل با مشکلات و چالش های جدی روبرو است، دولت برای احیای مجدد زندگی معمولی قربانیان سیل برنامه های جامعی را تدوین کرده است، ما در این زمینه به کمک جامعه جهانی نیاز داریم.