نیویورک: به گزارش راز نیوز | سناتور شیری رحمن وزیر تغییرات آب و هوایی پاکستان در اجلاس وزرای تغییرات آب و هوایی و توسعه در حاشیه هفتاد و هفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی کرد. این اجلاس توسط انگلیس و رواندا برگزار شد.
وی طی این اجلاس گفت: پاکستان در خط مقدم بحران تغییرات آب و هوایی ایستاده است. جهان باید به جای بحث و جدل، تصمیماتی اتخاذ کند.
وی افزود: پاکستان تنها کمتر از 1 درصد از گاز های گلخانه ای را منتشر می کند اما خسارات شدیدی که به کشور بر اثر تغییرات آب و هوایی وارد شده است که قابل تخمین زدن نیست.
وی گفت: پس از بارش باران های شدید، سیل ویرانگری که در تاریخ پاکستان مشابه آن نیست، واقع شد. طی این سیل بیش از 1500 نفر جان باخته و 12860 نفر نیز زخمی شدند. همچنین بیش از 33 میلیون آواره شده اند و 2 میلیون هکتار زمین کشاورزی نابود و یک سوم پاکستان دچار وقوع سیل شده است.
وی همچنین گفت: خروج سیلاب چندین ماه زمان خواهد برد و بحران تازه ی شیوع انواع بیماری های ناشی از سیل در حال رخ دادن است. 78000 نفر فقط در 24 ساعت گذشته و در ایالت سند به کمپ های سلامت مراجعه کرده اند.
وی سپس گفت: اکنون نیز سیلاب در بسیاری از شهرها و روستاهای پاکستان وجود دارد و تخمین زده می شود که وقوع سیل اخیر در پاکستان 30 میلیارد دلار به کشور خسارت زده است.
وی در ادامه گفت: ما علت وقوع تغییرات آب و هوایی نبوده اما بیشترین آسیب از آن را متحمل می شویم. دریاچه های ما در حال خشک شدن بوده و ما با بلایای طبیعی زیادی از جمله گرمای بسیار زیاد، خشکسالی و سیل روبرو هستیم.
کشورهای توسعه یافته باید سهم خود را در انتشار گاز کربن پذیرفته و برای کاهش میزان آن اقداماتی انجام دهند. آثار مخرب تغییرات آب و هوایی تنها به پاکستان محدود نخواهد شد زیرا که هیچ حد و مرزی برای آثار مخرب و ویرانی های ناشی از آن وجود ندارد.