خبر فوری

 
 
بیست و یکمین سالگرد اظهار قدرت اتمی پاکستان مقابل انفجارهای هسته ای هند
کد خبر :1566814377

18:19 1398/03/07


برچسب ها : آزمایش هسته ای, اتم, انرژی هسته ای, بلوچستان, بمب هسته ای, پاکستان, یوم تکبیر,

پاکستان در تاریخ 28 مه 1998 میلادی مصادف با 7 خرداد 1377 خورشیدی درپی انفجار های اتمی هند و در پاسخ به آن قدرت اتمی خود با آزمایش تسلیحات نظامی خود در بلندی های چاغی واقع در ایالت بلوچستان نمایان ساخت.


اسلام آباد: به گزارش رازنیوز، پاکستان در تاریخ 28 مه 1998 میلادی مصادف با 7 خرداد 1377 خورشیدی درپی انفجار های اتمی هند و در پاسخ به آن قدرت اتمی خود با آزمایش تسلیحات نظامی خود در بلندی های چاغی واقع در ایالت بلوچستان نمایان ساخت. 21 سال قبل کشور پاکستان به عنوان نخستین کشور اسلامی و هفتمین قدرت جهانی افتخار دستیابی به قدرت هسته ای را کسب و این روز را به عنوان روز ملی پاکستان "روز تکبیر" نامگذاری کرد. پس از انفجارهای هند و جریان داشتن جنگ هند و پاکستان در "کارگل"، مردم پاکستان در سال 1999 این روز ملی را با شوق و اشتیاق خاصی برگزار کردند، اما به دلیل کودتای نظامی در ماه اوت همان سال توسط ژنرال پرویز مشرف و برکناری دولت نواز شریف حزب مسلم لیگ (ن) پاکستان، مردم نتوانستند پس از آن به طور ویژه این روز ملی را جشن بگیرند.
سازمان بولتن دانشمندان اتمی در مقاله ای بیان داشته بود که تعداد تسلیحات هسته ای پاکستان در قبال هند بسیار زیاد است.
دو کشور پاکستان و هند نخستین بار با فاصله سه هفته ای تسلیحات هسته‌ای را در سال 1998 آزمایش کردند. رتبه بندی کشور پاکستان از لحاظ اندازه گیری تهدیدات مربوط به مواد هسته ای در سال 2014 میلادی نسبت به هند بهتر بود.
پدر انرژی هسته ای پاکستان " عبدالقدیر خان" در بیانی برنامه هسته ای پاکستان را از برنامه آمریکا و بریتانیا امن تر قرار داده بود.

لازم به ذکر است خبرگزاری محلی ایالت بلوچستان با واکنشی انتقاد آمیز از برنامه هسته ای پاکستان و روز 28 مه، در اعلامیه ای این روز را به عنوان روز هیروشیما ی ایالت بلوچستان قرار داد. در اعلامیه این روز را روز سیاه و تاریک برای ملت بلوچ قرار داده و بیان شده است، ارتش اشغالگر پاکستان در تاریخ 28 مه با آزمایش تسلیحات اتمی خود در منطقه راسکوه بلندی های چاغی در نزدیکی مناطق مسکونی، مردم بلوچ را با نابودی و بیماری‌های مرگ‌آور روبرو کرد، تاثیرات منفی این آزمایش تا صدها سال بر روی مردم چاغی و اطراف آن قابل مشاهده خواهد بود.
درحالی که ارتش اشغالگر پاکستان این روز را به عنوان روز ملی "تکبیر" جشن میگرید، اما این روز برای ملت بلوچ یک روز تاریک و سیاه است، و این نشان دهنده آن است که رابطه بین پاکستان و بلوچ رابطه ای جز اشغالگر و غلام نیست.

براساس گزارش آژانس خلع سلاح سازمان ملل، هیچ کشوری اجازه استفاده یا آزمایش از سلاح های هسته ای در اماکن مسکونی را ندارد، اما کشور پاکستان با نقض این قانون بین المللی، اشغالگری و تجاوز خود را نشان داد. باوجود این امر که هیچ کشوری اجازه تاسیس پایگاه های هسته ای در فاصله دویست کيلومتری از محل سکونت را ندارد، اما پاکستان نه تنها نیروگاه های هسته ای چون "حبکو" را نزدیکی مناطق مسکونی بلوچ ساخته است بلکه با آزمایش سلاح های هسته ای خود در نزدیکی مناطق مسکونی در ایالت بلوچستان اشغالگری و زورگویی خود را نیز ثابت کرده است.

ارسال نظر

 
1