
اسلام آباد: به گزارش راز نیوز| انصار عباسی روزنامهنگار ارشد پاکستانی در گزارشی نوشت: گروهی از پزشکان و تاجران پاکستانی مقیم ایالات متحده که پیشتر در روند دیپلماسی پنهان برای آزادی عمران خان بنیانگذار حزب تحریک انصافPTI، نقش ایفا کرده بودند، بار دیگر در چارچوب تلاشهای جدید برای آزادی وی به پاکستان بازگشتهاند.
به گفته وی، این هیئت که اکنون در لاهور حضور دارد، تلاش دارد با مقامات پاکستانی وارد گفتگو شود، اما طبق گزارشها تاکنون موفق به دیدار با عمران خان در زندان نشده و مشخص نیست که دیداری رسمی با هیچ مقام بلندپایهای نیز داشتهاند یا خیر.
تحلیلگران سیاسی این حضور را با دقت دنبال کرده و تلاش دارند مشخص کنند که آیا این فعالیتها میتواند سرآغاز مرحلهای تازه از تفاهم میان تحریک انصاف و حاکمیت نظامی باشد یا اینکه همچون دفعات پیش، با بینتیجه ماندن آن، حزب عمران خان بار دیگر فرصت تعامل را از دست خواهد داد.
گزارش روزنامه جنگ که توسط انصار عباسی تهیه شده، حاکی از آن است که همین گروه چند ماه قبل نیز به اسلامآباد سفر کرده و ضمن دیدار با یک مقام ارشد حکومتی، موفق به ملاقات با عمران خان در زندان شده بودند. با این حال، منابع نزدیک میگویند هنوز هیچ نشانهای از پیشرفت ملموس در مذاکرات تازه دیده نمیشود.
این تلاشها در حالی صورت میگیرد که در ماههای اخیر با وجود برخی تماسهای غیررسمی، هیچ تحول قابل توجهی در پرونده سیاسی و قضایی عمران خان رخ ندادهاست.
به گفته منابع مطلع، موفقیت در این قبیل تلاشها نهتنها به مذاکرات سیاسی بلکه به نحوه عملکرد شاخه رسانهای حزب تحریک انصاف و پیامهایی که از سوی شاخههای بینالمللی این حزب بهویژه در آمریکا و انگلیس ارسال میشود نیز بستگی دارد.
در این میان، حاکمیت نظامی بارها اعلام کردهاست که در مسائل سیاسی بهطور مستقیم دخالت نمیکند و این وظیفه احزاب سیاسی است که اختلافات خود را از راه گفتگو حل کنند. با این حال، برخی چهرههای شاخص حزب تحریک انصاف همچنان در تلاش برای برقراری ارتباطات پنهانی با مقامات بلندپایه هستند.
منابع نزدیک به این روند معتقدند که استمرار حملات رسانهای و انتقادات شدید شاخههای بینالمللی تحریک انصاف از طریق شبکههای اجتماعی رسمی حزب، علیه حاکمیت نظامی، یکی از بزرگترین موانع در مسیر هرگونه تفاهم بالقوه بهشمار میرود. این اقدامات شامل انتشار اطلاعات نادرست، اجرای کمپینهای تخریبی علیه ارتش و تلاش برای لابیگری در واشنگتن و لندن است که بهگفته ناظران، روابط دو طرف را بیش از پیش تیره کردهاست.
برخی چهرههای رده دوم در حزب تحریک انصاف بهصورت خصوصی اذعان میکنند که این تاکتیکهای تهاجمی نهتنها نتایج ملموسی به همراه نداشته، بلکه روند تلاشها برای کاهش فشارها بر عمران خان را نیز با مانع مواجه کردهاست. درون حزب نیز اکنون این نگاه تقویت شدهاست که برای فراهمسازی زمینه گفتگوهای معنادار و کاستن از تنشها، لازم است که رویکردهای تند رسانهای بهویژه در پلتفرمهای دیجیتال تعدیل شود.
تحلیلگران معتقدند که بهبود وضعیت سیاسی تحریک انصاف و کاستن از بحران شخصی عمران خان در گرو تغییر نگرش حزب، پرهیز از اخلال در فرآیندهای اقتصادی کشور و توقف حملات رسانهای علیه نهادهای حاکمیتی است.