
اسلام آباد: به گزارش راز نیوز | رهبران جهانی و سازمانهای بینالمللی از توافق آتشبس میان پاکستان و هند استقبال گستردهای به عمل آوردهاند و ضمن تمجید از تلاشهای دیپلماتیک، بر لزوم تحقق صلحی پایدار در منطقه حساس جنوب آسیا تأکید کردهاند.
دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در بیانیهای اعلام کرد: این آتشبس نتیجه «یک شب طولانی مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده» بوده و از دو کشور بابت «استفاده از عقل سلیم و درایت» قدردانی کرد.
وی در این بیانیه گفت: اگرچه در زمینه تجارت گفتگویی صورت نگرفته، اما قصد داریم تجارت با هر دو کشور بزرگ را به طور قابل توجهی افزایش دهیم.
او همچنین افزود: با پاکستان و هند همکاری خواهیم کرد تا ببینیم آیا پس از «هزار سال» میتوان راه حلی برای مسئله کشمیر پیدا کرد یا خیر.
مارکو روبیو وزیر امور خارجه آمریکا نیز نخستوزیران پاکستان و هند، شهباز شریف و نارندرا مودی را بابت «خردمندی و دوراندیشی» در انتخاب مسیر صلح ستود.
در همین راستا، اسماعیل بقایی سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز با استقبال از این آتشبس، بر اهمیت تعهد دو کشور به استفاده از این فرصت برای کاهش تنشها و پایداری صلح در منطقه تأکید کرد.
وی اقدام رهبران هند و پاکستان برای توقف خصومتها را تصمیمی مسئولانه و خردمندانه دانست و ابراز امیدواری کرد که اوضاع میان دهلینو و اسلامآباد هر چه زودتر به حالت عادی بازگردد.
در همین حال کییر استارمر نخستوزیر انگلیس اعلام کرد: دولت انگلیس طی روزهای اخیر درگیر تلاشهای مربوط به آتشبس بوده است.
دیوید لمی وزیر امور خارجه این کشور نیز پس از گفتوگو با مقامات دو کشور، توافق آتشبس را «بسیار امیدوارکننده» خواند و خواستار کاهش تنش پایدار در منطقه شد.
کایا کالاس مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در پیامی در شبکه اجتماعی «ایکس»، این آتشبس را «گامی حیاتی به سوی کاهش تنش» توصیف کرد.
وی در گفتوگو با وزرای خارجه هند و پاکستان، حمایت اتحادیه اروپا از صلح، ثبات و تلاشهای ضد تروریسم در منطقه را مورد تأکید قرار داد.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد این توافق را «گامی مثبت» دانست و ابراز امیدواری کرد که این روند، زمینهساز حل و فصل اختلافات دیرینه میان دو همسایه هستهای باشد. سخنگوی دبیرکل نیز بر آمادگی سازمان ملل برای حمایت از تلاشها در جهت صلح و ثبات تأکید کرد.
وزارت امور خارجه ترکیه نیز در بیانیهای از توافق آتشبس استقبال کرده و خواستار گفتوگویی مستقیم و سالم میان دو کشور برای پیشگیری از درگیریهای آینده شد.
همچنین عربستان سعودی در بیانیهای، توافق آتشبس را گامی در جهت بازگرداندن صلح و امنیت منطقهای توصیف کرد. طبق این بیانیه، وزیر امور خارجه پاکستان، اسحاق دار، از نقش سازنده عربستان، ترکیه و ایالات متحده در تسهیل این توافق قدردانی کرده است.
کشورهای عضو گروه G7 نیز در بیانیهای مشترک، خواستار حفظ گفتوگوی مستقیم میان هند و پاکستان و تداوم مسیر صلح شدند؛ اقدامی که حمایت بینالمللی گسترده از کاهش تنشها در منطقه را نشان میدهد.
همچنین، فیلیمون یانگ رئیس مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز ضمن استقبال از توافق آتشبس، خواستار تداوم تلاشهای دیپلماتیک و گفتوگو بهمنظور حل اختلافات و تحقق صلح و ثبات پایدار بر پایه منشور سازمان ملل و قوانین بینالمللی شد.