خبر فوری

 
 
فشارهای آمریکا بر شورای حقوق بشر سازمان ملل در مخالفت با طرح پاکستان
کد خبر :965363590

16:55 1404/01/17


برچسب ها : اسرائیل, پاکستان و آمریکا, پاکستان و اسرائیل, پاکستان و رژیم صهیونیستی, پاکستان و سازمان ملل متحد, پاکستان و فلسطین, حقوق بشر, رژیم صهیونیستی, سازمان ملل متحد, شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد, مسئله فلسطین, نوار غزه,

در پی تلاش‌های دیپلماتیک پاکستان برای تقویت پاسخگویی حقوقی در قبال نقض حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با پیشنهادی تعدیل‌شده از سوی اسلام‌آباد مواجه شد


ژنو: به گزارش راز نیوز | در پی تلاش‌های دیپلماتیک پاکستان برای تقویت پاسخگویی حقوقی در قبال نقض حقوق بشر در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با پیشنهادی تعدیل‌شده از سوی اسلام‌آباد مواجه شد؛ طرحی که در ابتدا خواهان ایجاد سازوکاری بین‌المللی، بی‌طرف و مستقل (IIIM) برای بررسی اقدامات رژیم صهیونیستی بود، اما در نتیجه فشارهای گسترده ایالات متحده، مانع از تصویب این پیشنهاد شد.

در حالی که دو ماه از اعلام توقف تعامل ایالات متحده با شورای حقوق بشر سازمان ملل می‌گذرد، واشنگتن همچنان با اعمال فشارهای علنی و پشت‌پرده، در تلاش است تا روند فعالیت‌های این شورا را تحت تاثیر قرار دهد.

این فشارها در حالی است که ایالات متحده، که به‌طور علنی شورای حقوق بشر سازمان ملل را به جانبداری از اسرائیل متهم کرده است، در تلاش برای محدود کردن پیشنهاد پاکستان در خصوص تشکیل سازوکار بین‌المللی مستقل و بی‌طرف برای تحقیق درباره اقدامات رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین می‌باشد.

مخالفت واشنگتن با طرح پاکستان:

پاکستان، در جلسه اخیر شورای حقوق بشر سازمان ملل، پیشنهادی را برای تشکیل سازوکار بین‌المللی مستقل (IIIM) جهت بررسی نقض‌های حقوق بشر توسط اسرائیل در اراضی اشغالی ارائه داد. این سازوکار می‌توانست اختیارات گسترده‌ای برای جمع‌آوری شواهد و استفاده از آن‌ها در دادگاه‌های بین‌المللی فراهم آورد.

اما در پی فشارهای ایالات متحده، نسخه نهایی این پیشنهاد به تصویب رسید که در آن تنها به دعوت از مجمع عمومی سازمان ملل برای بررسی این موضوع در آینده اشاره شده و از تشکیل سازوکار IIIM صرف‌نظر شده است.

نامه‌های تهدیدآمیز آمریکا و پیامدها:

در 31 مارس، نامه‌ای از سوی برایان مست رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده و جیمز ریش رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا ارسال شد که در آن به کشورهای عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل هشدار داده شده بود که هر کشوری که از تشکیل سازوکار مستقل برای اسرائیل حمایت کند، با عواقبی مشابه آنچه که دادگاه بین‌المللی کیفری با آن روبه‌رو شد، مواجه خواهد شد.

این تهدید به‌ویژه اشاره به تحریم‌های تصویب شده علیه دادگاه بین‌المللی کیفری در واکنش به احکام بازداشت صادره برای مقامات اسرائیلی در خصوص جنایات جنگی در غزه داشت.

واکنش‌ها و پیامدهای بین‌المللی:

به رغم تلاش‌های ایالات متحده برای محدود کردن نقش شورای حقوق بشر، تحلیل‌گران و نهادهای مدافع حقوق بشر هشدار داده‌اند که چنین فشارهایی می‌تواند آینده نهادهای بین‌المللی حقوق بشر را تحت تأثیر قرار دهد.

فیلیپ لینچ مدیر خدمات بین‌المللی حقوق بشر، در این زمینه گفت: «ما ممکن است با آینده‌ای مواجه شویم که در آن، قدرت خام و بی‌قانونی بر روندهای حقوق بشری غلبه کند.» علاوه بر این، ایالات متحده و اسرائیل از سایر اقدامات شورای حقوق بشر نیز انتقاد کرده و به مخالفت با تصمیمات آن پرداخته‌اند.

این تحولات نشان می‌دهند که تلاش‌های دیپلماتیک پاکستان برای تقویت پاسخگویی جهانی در قبال نقض‌های حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین، با چالش‌های پیچیده‌ای مواجه است. با این حال، پاکستان همچنان به نقش خود در حمایت از حقوق بشر در مجامع بین‌المللی پایبند است و این رویداد بار دیگر اهمیت دیپلماسی فعال و حمایت از عدالت جهانی را در کانون توجه قرار داده است.

ارسال نظر

 
1