خبر فوری

 
 
شهباز شریف در دیدار با هیئت بانک جهانی : «اولویت پاکستان سرمایه‌گذاری است، نه وام»
کد خبر :929477084

15:55 1403/11/29


برچسب ها : اسلام آباد, پاکستان و بانک جهانی, سرمایه گذاری, محمد شهباز شریف, نخست وزیر پاکستان, هیئت بانک جهانی, وام,

محمد شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان، امروز در دیدار با هیئتی از مدیران اجرایی بانک جهانی تأکید کرد که اسلام‌آباد به جای دریافت وام، سرمایه‌گذاری و مشارکت را در اولویت قرار داده است.


اسلام آباد: به گزارش راز نیوز| محمد شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان، در دیدار با هیئتی از مدیران اجرایی بانک جهانی تأکید کرد که اسلام‌آباد به جای دریافت وام، سرمایه‌گذاری و مشارکت را در اولویت قرار داده است.

به گزارش دفتر نخست‌وزیری پاکستان، این اظهارات روز دوشنبه و در جریان ملاقات شهباز شریف با هیئتی متشکل از 9 تن از مدیران اجرایی بانک جهانی که به این کشور سفر کرده‌اند، بیان شد. این هیئت با هدف بررسی پروژه‌های اقتصادی و فرصت‌های سرمایه‌گذاری وارد پاکستان شده است.

این سفر در حالی انجام می‌شود که بانک جهانی ماه گذشته از اختصاص وام 20 میلیارد دلاری به پاکستان طی دهه آینده خبر داده بود. این وام‌ها قرار است در بخش‌های تغذیه، آموزش و انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه‌گذاری شود تا به رشد بخش خصوصی در پاکستان کمک کند.

نخست‌وزیر پاکستان در این دیدار با اشاره به سابقه 70 ساله همکاری میان اسلام‌آباد و بانک جهانی، از اجرای پروژه‌های ملی مشترک که به توسعه این کشور کمک کرده است، تقدیر کرد. و گفت: «به جای وام، اولویت ما سرمایه‌گذاری و مشارکت است.»

وی با اشاره به افزایش صادرات و حواله‌های ارزی پاکستان، از رشد سرمایه‌گذاری در بخش تولید به دلیل کاهش نرخ بهره خبر داد.

نخست‌وزیر پاکستان همچنین به اصلاحات دولت خود در زمینه برق و دیجیتالی‌سازی سازمان امور مالیاتی (FBR) برای مقابله با فساد اشاره کرد و گفت که این اقدامات به تأمین برق پایدار در بسیاری از مناطق کشور منجر شده است.

شهباز شریف افزود: برنامه چارچوب مشارکت کشوری بانک جهانی (Country Partnership Framework)  در پاکستان زمینه سرمایه‌گذاری 40 میلیارد دلاری را فراهم خواهد کرد که تحول بزرگی در بخش‌های بهداشت، آموزش، توسعه جوانان و سایر حوزه‌های اجتماعی رقم می‌زند.

بر اساس اعلام دفتر نخست‌وزیری پاکستان، هیئت بانک جهانی ضمن قدردانی از اصلاحات این کشور در بخش‌های انرژی، صنعت، صادرات، خصوصی‌سازی، درآمد و سایر حوزه‌ها، اعلام کرده است که روند اعطای وام به پاکستان از سال 2026 میلادی آغاز می‌شود و این کمک‌ها بر 6 محور اصلی شامل بهبود کیفیت آموزش، مقابله با سوءتغذیه کودکان، افزایش تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی، ارتقای بهره‌وری انرژی، توسعه فراگیر و جذب سرمایه‌گذاری خصوصی متمرکز خواهد بود.

پاکستان سال 2023 در آستانه نکول (عدم توانایی پرداخت بدهی‌های خارجی) قرار گرفت و صندوق بین‌المللی پول (IMF) با اختصاص بسته نجات 3 میلیارد دلاری، این کشور را از بحران خارج کرد.

سال گذشته نیز اسلام‌آباد موفق به تأمین بسته جدید وام 7 میلیارد دلاری از صندوق بین‌المللی پول شد. به دنبال این توافق، اقتصاد پاکستان روند بهبود را آغاز کرده و نرخ تورم هفتگی این کشور از 27 درصد در سال 2023 به 1.8 درصد در ژانویه سال جاری کاهش یافته است.

نخست‌وزیر پاکستان تأکید کرد که در سال‌های آینده تلاش خواهد کرد تا وابستگی این کشور به وام‌های خارجی کاهش یابد.

ارسال نظر

 
1