خیبر پختون خوا: به گزارش راز نیوز| در درگیری مرزی میان افغانستان و پاکستان دست کم 15 تن از اعضای طالبان افغانستان کشته شدند.
بر اساس جزئیات منتشر شده، جنگجویان طالبان حوالی ساعت 4 بامداد امروز به وقت محلی اقدام به ورود به خاک پاکستان و تیراندازی بی هدف به سمت پاسگاه های مرزی پاکستان در نزدیکی گذرگاه های مرزی بورکی و خرلاچی واقع در شهرستان آژانس کُرم ایالت خیبر پختون خوا نمودند.
نیروهای مرزبانی پاکستان در واکنش به این اقدام متجاوزانه طالبان افغانستان، به مقابله با نیروهای طالبان پرداخته و مواضع مرزی افغانستان در شهرستان دند پتان واقع در ولایت پکتیا را با شلیک چندین خمپاره هدف قرار دادند که در نتیجه آن دست کم 5 تن از نیروهای طالبان افغانستان کشته شدند.
از سوی دیگر یک رسانه پاکستانی به نقل از منابع آگاه اعلام داشت: شب گذشته تعداد 20 الی 25 تن از اعضای تحریک طالبان پاکستان و طالبان افغانستان برای ورود به خاک پاکستان از طریق دو نقطه مرزی در شهرستان های کُرم و وزیرستان شمالی مبادرت ورزیدند که با اقدام به هنگام نیروهای امنیتی پاکستان نافرجام گذاشته شد.
به گفته منابع موثق، گزارش ها حاکی از تلفات سنگین افغانستان حکایت دارد، در نتیجه تیراندازی سنگین نیروهای پاکستانی تاکنون کشته شدن بیش از 15 تن از اعضای طالبان پاکستان و افغانستان و زخمی شدن شمار زیادی تایید شده است.
با این حال مقامات طالبان افغانستان تاکنون در این باره هیچگونه اظهار نظری نکرده اند.
حمایت افغانستان از تحریک طالبان یا رویارویی با پاکستان؟
شایان ذکر است که این اقدام مرزبانان طالبان افغانستان در واکنش به حملات هوایی جنگندههای پاکستانی به مواضع گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان در ولایت پکتیکای افغانستان انجام شده است.
پاکستان هدف اصلی این عملیات را نابودی مواضع و اردوگاههای تحریک طالبان پاکستان در افغانستان اعلام کرده است، اما مقامات طالبان افغانستان ادعا میکنند که در این حملات، غیرنظامیان از جمله زنان و کودکان جان خود را از دست دادهاند.
کابل در واکنش اولیه به این حمله، آن را به منزله نقض موازین بین المللی دانست و عنوان نمود این اقدام پاکستان بی پاسخ گذاشته نخواهد شد.
فعالیت گروههای تروریستی مانند تحریک طالبان پاکستان، که پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان در سال 2021 میلادی دوباره شدت گرفته است، چالشهای جدی برای امنیت منطقه ایجاد کرده است.
سوابق نشان میدهد که امارت اسلامی افغانستان، علیرغم درخواستهای مکرر اسلامآباد برای برخورد قانونی با گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان و کنترل مرزهای مشترک، تمایلی به پذیرش و اجرای این خواستهها از خود نشان نداده است.
واکنش تند طالبان افغانستان به اقدام اخیر نظامی پاکستان علیه گروه تروریستی تحریک طالبان این پرسش را در اذهان کارشناسان مطرح می کند که " آیا افغانستان با حمایت از تحریک طالبان پاکستان به رویارویی آشکار با پاکستان روی آورده است؟"
وزارت دفاع افغانستان با انتشار بیانیه ای جنجال برانگیز مدعی انجام حملات تلافی جویانه علیه مخفیگاه های ادعایی عناصر دشمن(داعش خراسان) و حامیان آنها شد، در این بیانیه صراحتا نیروهای امنیتی پاکستان به عنوان حامیان عناصر تروریستی(داعش) معرفی شده اند.
وزارت دفاع افغانستان همچنین در این بیانیه خود هرگونه مرز شناخته شده بین المللی پاکستان و افغانستان را نادیده گرفته است.
طبق گزارش ها این تغییر رویکرد افغانستان در لفاظی علیه پاکستان، پس از یک نشست بلندپایه در قندهار افغانستان شکل گرفته است که در آن ملا هیبت الله آخوند زاده پیشنهاد استقرار نیروهای افغان در مرز پاکستان و افغانستان را ارائه داد، اما ملا یعقوب وزیر دفاع امارت اسلامی بر اتخاذ روش های غیر متعارف و استفاده از گروه های نیابتی همچون تحریک طالبان پاکستان(TTP) و ارتش آزادی بخش بلوچ(BLA) برای هدف قرار دادن پاکستان اصرار ورزید.
از سویی دیگر گزارش های اطلاعاتی میدانی از برگزاری یک نشست توسط تحریک طالبان پاکستان در کابل با هدف طرح ریزی انجام حملات تلافی جویانه علیه اهداف مهم پاکستانی به ویژه تاسیسات نظامی، مدارس و مراکز تجاری در مناطق دیره اسماعیل خان، بنون، کوهات، نوشهره و پیشاور حکایت دارد.
ادعاهای وزارت دفاع افغانستان و جانبداری صریح آن از تحریک طالبان پاکستان نگرانی های قابل توجهی را در خصوص اهداف شوم افغانستان و نقش آن در ایجاد بی ثباتی منطقه ای ایجاد می کند.
کارشناسان تأکید میکنند که اقدام نظامی پاکستان علیه مواضع تحریک طالبان پاکستان در افغانستان، گامی ضروری برای حفظ امنیت منطقهای است و این مسئله نیازمند واکنشهای دیپلماتیک و استراتژیک قوی برای جلوگیری از تشدید بیشتر تنشها است.