
واشنگتن: به گزارش راز نیوز | در پی حمله مرگبار در منطقه پهلگام در کشمیر تحت کنترل هند که منجر به کشته شدن 26 گردشگر در تاریخ 22 آوریل شد، تنشها میان پاکستان و هند به شدت افزایش یافته است.
دولت هند یک روز پس از این رویداد، در اقدامی ناگهانی، تعلیق فوری پیمان آبهای سند را اعلام کرد و از شهروندان پاکستانی خواست ظرف 48 ساعت خاک هند را ترک کنند.
در واکنش به این اقدام، کمیته امنیت ملی پاکستان به ریاست نخستوزیر شهباز شریف، روز 24 آوریل تشکیل جلسه داد و تصمیم هند برای تعلیق پیمان آب را بهطور قاطع محکوم کرد.
این کمیته اعلام کرد: هرگونه تلاش برای قطع منابع آبی پاکستان به مثابه اعلام جنگ تلقی خواهد شد و کشور آماده پاسخگویی کامل به هرگونه تجاوز است.
در همین حال، دونالد ترامپ رئیسجمهور آمریکا در گفتگو با خبرنگاران ابراز امیدواری کرد که پاکستان و هند بتوانند اختلافات خود را بهصورت مسالمتآمیز حل کنند.
وی افزود: «این تنشها میان دو کشور بیش از هزار سال قدمت دارد و همیشه وجود داشته است. با این حال، من مطمئنم که آنها به شکلی مسئله را حل خواهند کرد.»
ترامپ در پاسخ به این پرسش که آیا مایل به گفتوگو با نخستوزیران دو کشور، شهباز شریف و نارندرا مودی، خواهد بود یا خیر، گفت: من با هر دو کشور رابطه نزدیکی دارم» اما از پاسخ صریح در اینباره خودداری کرد.
همزمان، تیمی بروس سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در یک نشست خبری با اشاره به وضعیت ناپایدار در جنوب آسیا ضمن محکوم کردن حادثه تروریستی در پهلگام خواستار محاکمه عاملان این حادثه شد.
وی اظهار داشت: «ما بهطور دقیق این تحولات را زیر نظر داریم. در حال حاضر، هیچ موضعی درباره وضعیت قانونی جامو و کشمیر اتخاذ نکردهایم.»

در سطح بینالمللی نیز، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد از دو کشور خواست تا نهایت خویشتنداری را به خرج دهند.
استفان دوجاریک سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد در جمع خبرنگاران در نیویورک تأکید کرد: «ما تحولات را با نگرانی شدید دنبال میکنیم و از دولتهای هند و پاکستان میخواهیم از تشدید بیشتر اوضاع جلوگیری کنند.»
او همچنین تأیید کرد که گوترش تاکنون هیچگونه تماس مستقیمی با رهبران دو کشور نداشته است.
رویدادهای اخیر بار دیگر شکنندگی روابط دهلی نو و اسلامآباد را به نمایش گذاشته و نگرانیهای جهانی درباره گسترش بحران در یکی از پرتنشترین مناطق جهان را افزایش داده است.