خبر فوری

 
 
سفر جنجالی سید مدثر شاه به اسرائیل: کمک بشردوستانه یا خیانت به آرمان فلسطین؟
کد خبر :563364290

12:39 1403/11/16


برچسب ها : اراضی اشغالی, اسرائیل, اسلام, پاکستان و اسرائیل, پاکستان و رژیم صهیونیستی, جنایت جنگی, دولت پاکستان, صلح, عادی سازی روابط, غزه, فسطین اشغالی, مردم فلسطین, مسئله فلسطین, مسلمانان, نوار غزه, کمک های بشردوستانه, یهودیان,

سید مدثر شاه از رهبران فرقه تصوف و صوفی گری در پاکستان، اخیراً در سفری بحث برانگیز به سرزمین های اشغالی، تفاهم‌نامه‌ای را با یک نهاد اسرائیلی برای کمک به غزه امضا کرد.


اورشلیم: به گزارش راز نیوز | سید مدثر شاه از رهبران فرقه تصوف و صوفی گری در پاکستان، اخیراً در سفری بحث برانگیز به سرزمین های اشغالی، تفاهم‌نامه‌ای را با یک نهاد اسرائیلی برای کمک به غزه امضا کرد.

این سفر که با عنوان "تلاش برای صلح بین‌الادیانی و کمک بشردوستانه" انجام شد، واکنش‌های گسترده‌ای را برانگیخته است، زیرا رژیم صهیونیستی همچنان به کشتار فلسطینیان و اشغال سرزمین‌های آنان ادامه می‌دهد.

امضای تفاهم‌نامه همکاری برای کمک به غزه یا مشروعیت‌بخشی به اشغالگران؟

در جریان این سفر، سید مدثر شاه با متزدا شارونی، مدیر خدمات A.G.M.، تفاهم‌نامه‌ای برای مدیریت امور لجستیکی و ارسال کمک‌های بشردوستانه به نوار غزه امضا کرد. اما این سؤال مطرح می‌شود: چگونه می‌توان به رژیمی که سال‌ها مسیرهای امدادرسانی را بسته و مردم غزه را تحت محاصره قرار داده، اعتماد کرد؟ آیا این تفاهم‌نامه، ابزاری برای تبرئه اسرائیل از جنایاتش نیست؟

مصاحبه با رسانه‌های صهیونیستی

سید مدثر شاه در بدو ورود به اسرائیل، با شبکه تلویزیونی KAN 11 مصاحبه کرد و درباره ضرورت گفت‌وگوی بین ادیان و همکاری‌های بین‌المللی سخن گفت. اما این اقدام نیز با انتقاداتی مواجه شد، زیرا چرا یک شخصیت معتقد به مبانی اسلام در شرایطی که اسرائیل بیش از 40 هزار کودک فلسطینی را کشته، در رسانه‌های صهیونیستی حضور می‌یابد و به نوعی با آنان همکاری می‌کند؟

دیدار با رهبران مذهبی یهودی

مدثر شاه همچنین با تعدادی از رهبران مذهبی یهودی از جمله ربی شموئل رابینوویتس، خاخام ارشد دیوار ندبه، و اندیشمندان مرکز اورشلیم برای امور خارجی و امنیتی (JCFA) دیدار کرد.

 در این نشست، رابینوویتس که به تلاش‌هایش در حفظ سنت‌های یهودی و استقبال از شخصیت‌های برجسته شناخته می‌شود، دیدگاه‌های خود را درباره ایمان، سنت‌های مذهبی و اهمیت صلح جهانی بیان کرد.

علاوه بر این، وی در نشستی دیگر با گروهی از اندیشمندان یهودی در مرکز اورشلیم برای امور خارجی و امنیتی (JCFA) دیدار کرد. در این نشست، شخصیت‌هایی همچون ربی دکتر آهارون آریئل لاوی، دکتر نِسیا روبینشتاین-شِمِر، ربی یاکو میئر ناگن، ربی ماتانیا یدید و ربی مردخای بار-اور حضور داشتند.

 دو طرف تلاش‌های مشترک برای کاهش فاصله میان جوامع مسلمان و یهودی و گسترش تعاملات بین‌الادیانی را مورد بررسی قرار دادند و بر ضرورت تدوین یک سازوکار عملی برای همکاری‌های آینده تأکید کردند.

در این نشست ها سید مدثر شاه با تأکید بر لزوم همکاری بین‌المللی برای حل بحران‌های انسانی و مذهبی، گفت:"امیدوارم که این دیدارها و تلاش‌های مشترک، زمینه‌ساز تفاهم بیشتر میان مسلمانان و یهودیان و همچنین تقویت صلح و بشردوستی در سراسر جهان شود."

هدف این نشست‌ها، گسترش تعاملات بین‌الادیانی عنوان شده است. اما منتقدان این پرسش را مطرح می‌کنند: چرا چنین دیدارهایی با رهبران مذهبی فلسطینی انجام نمی‌شود؟ آیا این نشست‌ها در راستای عادی‌سازی روابط پاکستان و اسرائیل نیست؟

موضع دولت پاکستان چیست؟

پاکستان همواره یکی از حامیان اصلی آرمان فلسطین بوده و تاکنون رژیم صهیونیستی را به رسمیت نشناخته است. اما این سفر بحث‌برانگیز، این نگرانی را ایجاد کرده که آیا دولت پاکستان در جریان این دیدار بوده است؟ آیا این اقدام به معنای تغییر سیاست خارجی کشور در قبال فلسطین است؟ مردم پاکستان انتظار دارند که دولت موضعی صریح در برابر این اقدام اتخاذ کند و مانع از عادی‌سازی روابط با رژیم اشغالگر شود.

اقدامی که نمی‌توان نادیده گرفت

سفر سید مدثر شاه به اسرائیل، در شرایطی که این رژیم همچنان فلسطینیان را قتل‌عام می‌کند، اقدامی غیرقابل توجیه و بحث‌برانگیز است. کمک به فلسطینیان نباید از طریق همکاری با اشغالگران صورت گیرد، بلکه باید از طریق حمایت از مقاومت و مقابله با رژیم صهیونیستی انجام شود. مردم و دولت پاکستان باید موضعی قاطع در برابر این اقدام بگیرند و اجازه ندهند که خیانت به آرمان فلسطین به بهانه کمک‌های بشردوستانه صورت گیرد.

ارسال نظر

 
1