
اسلام آباد: به گزارش راز نیوز| مقامات ارشد پاکستان و آلمان در نشست دوجانبهای که در وزارت تغییرات اقلیمی و هماهنگی زیستمحیطی اسلام آباد برگزار شد، بر تقویت چارچوبهای قانونی، سیاستی و زیرساختی بازار کربن در پاکستان تأکید کردند.
به گزارش روابط عمومی وزارت تغییرات اقلیمی، این نشست سطح بالا به ریاست عایشه حمیرا سرپرست این وزارتخانه، برگزار شد. وی ابراز امیدواری کرد که با استفاده از تخصص فنی و حمایتهای ظرفیتسازی دولت آلمان، پروژههای کربن قوی در پاکستان ایجاد شود که ضمن کمک به تحقق تعهدات تعیینشده ملی (NDC)، برای جوامع محلی نیز سودمند باشد.
او تصریح کرد: «ما منتظر امضای اولین توافق بازار کربن پاکستان و حداقل دو توافق دوجانبه تحت ماده 6 توافق پاریس با کشورهای دیگر در سال جاری هستیم. این موضوع از اولویتهای مالی اقلیمی وزارتخانه است.»
گفته میشود وزارت فدرال امور اقتصادی و اقدام اقلیمی آلمان، که در حوزه توسعه بازارهای کربن پیشرو است، از طریق برنامه SPAR6C از اجرای ماده 6 توافق پاریس در پاکستان حمایت کرده است. این برنامه، که توسط مؤسسه رشد سبز جهانی (GGGI) هدایت میشود، تاکنون با ارائه خدمات مشاوره فنی، آموزشهای ظرفیتسازی و بررسیهای تخصصی، دولت پاکستان را در تدوین راهبردهای بازار کربن یاری کرده است.
بر اساس این گزارش، در این نشست آلفرد گراناس سفیر آلمان در پاکستان، و نمایندگان برنامه SPAR6C از جمله مالن اهلبِرگ و توماس فورت از سوی وزارت آلمان، مارشال براون مدیر برنامه جهانی SPAR6C، و شیانلی ژو کارشناس ارشد مرکز اقلیمی کوپنهاگ (UNEP) حضور داشتند.
آلفرد گراناس، سفیر آلمان، با اشاره به کمکهای کشورش به پاکستان برای ایجاد یک بازار کربن مبتنی بر شفافیت و صداقت، گفت: «این بازار، پایهای محکم برای اقدامات اقلیمی مبتنی بر بازار خواهد بود. ما با برنامه SPAR6C در حال تقویت ظرفیت نهادی، بهبود ساختارهای قانونی و ارتقای تخصص فنی هستیم تا پاکستان برای ورود به معاملات بینالمللی کربن آماده شود.»
در این جلسه، پیشرفت پروژههای بازار کربن در پاکستان، از جمله پروژه دفن زباله «لخودیر» در پنجاب و مذاکرات دوجانبه با کشورهای خریدار کربن، بررسی شد. همچنین درباره ادغام سیاستهای بازار کربن و تدوین راهبردهای اجرایی بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
مارشال براون مدیر برنامه SPAR6C، نیز تأکید کرد: «ما از اجرای کامل بازار کربن در پاکستان حمایت میکنیم و مشتاق همکاری با دولت پاکستان برای توسعه پروژههایی هستیم که منافع مشترک در پی داشته باشد.»
این برنامه، که با حمایت مالی وزارت فدرال امور اقتصادی و اقدام اقلیمی آلمان و در چارچوب ابتکار بینالمللی اقلیم آلمان (IKI) اجرا میشود، به مدت پنج سال در کشورهای پاکستان، کلمبیا، تایلند و زامبیا، ذینفعان را برای ورود به بازارهای کربن تحت ماده 6 توافق پاریس آماده میکند. هدف اصلی این برنامه، جلب مشارکت نهادهای دولتی و خصوصی در این کشورها برای استفاده از فرصتهای همکاری در سازوکارهای ماده 6 است.