کابل: به گزارش راز نیوز| در گزارش ارائه شده در شورای امنیت سازمان ملل متحد نسبت به احتمال الحاق گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان به القاعده برای گسترش نفوذ در پاکستان هشدار داده شده است.
بر اساس جزئیات منتشر شده، در گزارشی که از سوی یک کمیته سازمان ملل متحد که فعالیت گروههای تروریستی را تحت رصد قرار میدهد آمده است: برخی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد نسبت به این موضوع ابراز نگرانی کردهاند که تحریک طالبان پاکستان میتواند پناهگاهی را ایجاد نماید که تحت آن بسیاری از گروههای تروریستی خارجی به صورت متحد فعالیت نمایند.
این گزارش دیدگاه پاکستان مبنی بر گسترش نفوذ و قدرت تحریک طالبان در افغانستان پس از به روی کار آمدن طالبان افغان را تأیید نموده است.
در این گزارش هشدار داده شده است که یک کشور عضو به احتمال ادغام دو گروه تروریستی القاعده و تحریک طالبان پاکستان اشاره کرده و طبق پیشبینیهای این کشور القاعده در حال همکاری فنی با تحریک طالبان برای عملیات های این گروه در داخل خاک پاکستان است.
طبق اسناد منتشر شده، اردوگاههای آموزشی تحت استفاده گروههای مختلف تروریستی در ولایت کنر افغانستان از سوی شبه نظامیان تحریک طالبان پاکستان نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
بر اساس این گزارش، پس از به روی کار آمدن طالبان افغانستان در عرصه قدرت در کابل و نیز الحاق گروههای مختلف جدا شده از تحریک طالبان پاکستان، این گروه به دنبال کنترل مجدد بر مناطقی از پاکستان است و توجه این گروه بر روی اهداف اصلی در مناطق مرزی و اهداف جزئی در مناطق شهری متمرکز است، توانمندی پایین تحریک طالبان پاکستان را میتوان از عدم سازگاری با جاه طلبی های این گروه متوجه شد؛ زیرا این گروه علاوه بر آنکه فاقد منطقه تحت کنترل است، هیچ محبوبیتی در مناطق قبیله ای نیز ندارد.
در گزارش کمیته سازمان ملل متحد گفته شده است برخی از عناصر گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان در ماه ژوئن سال جاری به مناطق دور دست از خط مرزی در افغانستان منتقل شدهاند و این امر در راستای فشارهای دولت پاکستان بر طالبان افغانستان برای محدود نمودن این گروه صورت گرفت.
برخی از کشورهای سازمان ملل متحد به کارشناسان این سازمان اعلام کردهاند که آنان نسبت به تبدیل شدن گروه تروریستی تحریک طالبان پاکستان به یک تهدید منطقه ای در صورت تداوم فعالیت آزادانه این گروه در افغانستان نگران هستند.
در این گزارش آمده است پس از به روی کار آمدن طالبان افغانستان در اوت 2021 میلادی، تحریک طالبان پاکستان به شدت تقویت یافت و گروههای مختلف تروریستی برای تداوم فعالیت در این کشور جنگ زده متوسل به تحریک طالبان شدند.
گاهی تمایز میان اعضای القاعده و گروهکهای وابسته به آن شامل تحریک طالبان پاکستان و داعش خراسان بسیار مبهم و دشوار است، گاهی حتی این افراد با بیش از یک گروه ارتباط میگیرند و هر فردی تمایل دارند به سوی گروه غالب جذب شوند.
همچنین اطلاعات زیادی مبنی بر حمایت گروههای ثالث تروریستی از تحریک طالبان برای در امان ماندن از کنترل طالبان افغانستان در گردش است.
در این گزارش، افغانستان به عنوان یک کانون جهانی تروریسم معرفی شده است که حدود 20 گروه تروریستی را در خود جای داده است، این گروه ها به صورت آزادانه در افغانستان فعالیت می کنند. و در حال گسترش نفوذ خود در سراسر منطقه هستند.
کمیته سازمان ملل متحد در ادامه گزارش خود به روابط نزدیک میان طالبان افغانستان و القاعده اشاره میکند و میآورد: ارتباط میان طالبان و القاعده بسیار برجسته و نزدیک است، القاعده به طور مخفیانه در حال ترویج تفکر پایبندی طالبان به مفاد توافقنامه مبنی بر عدم اجازه استفاده از خاک افغانستان برای اهداف تروریستی است.
اعضای القاعده تحت حمایت مقامات ارشد طالبان افغانستان در امور داخلی سازمانهای انتظامی و امنیتی افغانستان مداخله میکنند و بر همین اساس امنیت بخشهای گسترش یافته القاعده در نقاط مختلف کشور تأمین میگردد.
در این گزارش تخمین زده شده است که تعداد اعضای کمیته مرکزی القاعده در افغانستان مشتمل بر 30 الی 60 نفر است و تعداد کل جنگجویان این گروه نیز 400 نفر است که به همراه اعضای خانوادهشان به قریب به 2 هزار نفر میرسد، همچنین تعداد جنگجویان القاعده در شبه قاره هند نیز مشتمل بر 200 نفر است.
از سوی دیگر طالبان افغانستان با نادرست گزارش سازمان ملل متحد آن را رد کرده است.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان افغانستان با انتشار توییتی در واکنش به این گزارش سازمان ملل متحد نوشت: گزارش شورای امنیت سازمان ملل متحد صحیح نیست، القاعده هیچ حضوری در افغانستان ندارد.