
نیویورک: به گزارش راز نیوز | در شرایطی که جهان با افزایش تنشها، تعمیق شکافهای ژئوپلیتیک و تضعیف اعتماد به نهادهای چندجانبه مواجه است، پاکستان از امروز ریاست شورای امنیت سازمان ملل متحد را بر عهده گرفت.
این مسئولیت نمادین اما راهبردی، در یکی از حساسترین و پیچیدهترین برهههای تاریخ معاصر به اسلامآباد واگذار شده است.
این هشتمین دوره عضویت پاکستان در شورای امنیت به عنوان عضو غیر دائم و نخستین ریاست آن پس از سال 2013 محسوب میشود. پاکستان دوره کنونی دو ساله خود را از ژانویه 2025 آغاز کرده و تا پایان سال 2026 ادامه خواهد داد.
عاصم افتخار احمد سفیر دائم پاکستان در سازمان ملل، چالشهای کنونی در عرصه بینالمللی را بسیار پیچیده توصیف کرد و گفت: «پاکستان در زمانی حساس ریاست شورا را بر عهده میگیرد که جهان با نااطمینانی شدید، منازعات رو به گسترش، تحولات پیچیده ژئوپلیتیکی و تهدیدهای جدی علیه صلح و امنیت جهانی مواجه است.»
هرچند ریاست شورای امنیت به صورت گردشی و ماهانه صورت میگیرد و از اختیارات اجرایی خاصی برخوردار نیست، اما این نقش به کشور میزبان فرصت میدهد تا در تعیین دستورکار و جهتگیریهای کلی شورا تأثیرگذار باشد.
در شرایطی که شورای امنیت در قبال بحرانهایی چون غزه و اوکراین دچار سکون و بنبست شده، اهمیت این نوع رهبری دوچندان شده است.
نماینده دائم پاکستان تصریح کرد: «اسلامآباد همواره مدافع سرسخت حلوفصل مسالمتآمیز منازعات، گفتوگو و دیپلماسی بوده و در دوران ریاست خود، رویکردی اصولمحور و متوازن را در پیش خواهد گرفت. همچنین، متعهد به تقویت نظام چندجانبهگرایی و افزایش همکاری با سایر اعضای شورا هستیم.»
او افزود: «در دوره ریاست خود، شفافیت، فراگیری و اثربخشی در فرآیندهای شورا را دنبال خواهیم کرد و با همکاری نزدیک با دیگر اعضا تلاش خواهیم کرد اقدامات جمعی و بهموقعی اتخاذ شود که مطابق با منشور سازمان ملل و انتظارات جامعه جهانی باشد.»
درخواست فوری پاکستان برای توقف جنایات اسرائیل در غزه
در جریان نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره خاورمیانه و مسئله فلسطین، سفیر پاکستان خواستار اقدام فوری جامعه جهانی برای توقف جنایات رژیم صهیونیستی در غزه شد.
عاصم افتخار احمد تأکید کرد: «اسرائیل باید فوراً عملیات نظامی در غزه و کرانه باختری را متوقف کند و آتشبس دائمی بدون تأخیر برقرار شود. محاصره کمکهای بشردوستانه باید به طور کامل برداشته شده و سازمان ملل و نهادهای امدادی باید دسترسی امن و بیمانع برای رساندن کمکها داشته باشند.»