خبر فوری

 

باکو: به گزارش راز نیوز | شهباز شریف نخست‌وزیر پاکستان در سفری رسمی و به دعوت الهام علی‌اف رئیس‌جمهور آذربایجان وارد باکو شد؛ این سفر دو روزه با هدف گسترش همکاری‌های اقتصادی، تجاری، دفاعی و سیاسی بین دو کشور انجام گرفت.

دیدار رهبران و تعهد به تقویت روابط دوجانبه

نخست‌وزیر پاکستان در کاخ زوگولبا با رئیس‌جمهور آذربایجان دیدار کرد و در این نشست، دو طرف بر تعمیق همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های انرژی، سرمایه‌گذاری، زیرساخت و حمل‌ونقل تأکید کردند.

الهام علی‌اف دعوت شهباز شریف را برای سفر به پاکستان در آوریل 2025 پذیرفت و قرار است در این سفر، چندین توافقنامه مهم امضا شود.

رهبران دو کشور همچنین بر تقویت همکاری‌های راهبردی و ادامه رشد روابط دوستانه تأکید کردند. آنها افزایش تجارت دوجانبه و سرمایه‌گذاری مشترک را از اولویت‌های همکاری‌های اقتصادی دانستند.

سرمایه‌گذاری و همکاری‌های اقتصادی

نخست‌وزیر پاکستان در همایش تجاری پاکستان-آذربایجان که با همکاری آژانس ارتقای سرمایه‌گذاری و صادرات جمهوری آذربایجان برگزار شد، بر اجرای توافقنامه تجارت ترجیحی و تجارت ترانزیتی تأکید کرد. او همچنین از افتتاح اتاق بازرگانی و صنایع پاکستان-آذربایجان در 12 فوریه در اسلام‌آباد خبر داد.

در این دیدار، رئیس‌جمهور آذربایجان سرمایه‌گذاری دو میلیارد دلاری در پاکستان را که در سفر جولای 2024 خود اعلام کرده بود، تأیید کرد. دو طرف درباره پروژه‌های آماده برای سرمایه‌گذاری گفتگو کردند و توافق شد که این سرمایه‌گذاری‌ها در آوریل 2025 نهایی شود.

همچنین، دولت آذربایجان تعرفه واردات برنج باسماتی پاکستان را حذف کرد که گامی مهم در تقویت روابط تجاری دو کشور محسوب می‌شود.

همکاری‌های دفاعی و زیرساختی

سران دو کشور توافق کردند که روابط دفاعی خود را به سطح بالاتری ارتقا دهند؛ در همین حال، نخست‌وزیر پاکستان تأکید کرد که تولید مشترک تجهیزات دفاعی می‌تواند تأثیرات بلندمدتی بر همکاری‌های دوجانبه داشته باشد.

الهام علی‌اف ضمن ابراز رضایت از تجهیزات دفاعی خریداری‌شده از پاکستان، بر ادامه این همکاری تأکید کرد و دو طرف درباره توسعه همکاری‌ها در صنعت دفاعی، حمل‌ونقل و انرژی به توافق رسیدند.

نخست‌وزیر پاکستان همچنین پیشنهاد کریدور زیرساختی بین‌المللی که از سوی آذربایجان مطرح شده را مهم دانست و ظهار کرد: بندر گوادر می‌تواند نقش کلیدی در تجارت منطقه‌ای ایفا کند.

حمایت از فلسطین و درخواست برای آتش‌بس دائمی در غزه

نخست‌وزیر پاکستان با اشاره به بحران فلسطین، بر ضرورت برقراری آتش‌بس دائمی در غزه تأکید کرد و افزود: مردم غزه نیازمند صلح پایدار هستند و توقف موقت درگیری‌ها باید به یک آتش‌بس دائمی و تحقق راه‌حل دو دولتی منجر شود.

حمایت متقابل از مواضع سیاسی یکدیگر

شهباز شریف از موضع ثابت آذربایجان در حمایت از حق تعیین سرنوشت مردم کشمیر تقدیر کرد و گفت: این حمایت، مطابق با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل است.

در مقابل، نخست‌وزیر پاکستان نیز حمایت کامل خود را از آذربایجان در مسئله قره‌باغ اعلام کرد و آزادسازی قره‌باغ را مطابق با قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت دانست و از رهبری قاطع الهام علی‌اف در این زمینه تمجید نمود.

امضای توافقنامه‌ها و یادداشت‌های تفاهم

در جریان این سفر، چندین توافقنامه و یادداشت تفاهم در زمینه‌های تجارت، انرژی، گردشگری و آموزش امضا شد. مهم‌ترین این توافقات عبارت‌اند از:

  • تفاهم‌نامه همکاری بین شرکت نفت دولتی آذربایجان (SOCAR) و سازمان کارهای مرزی پاکستان (FWO) و شرکت نفت دولتی پاکستان (PSO) برای مشارکت در پروژه خط لوله نفت سفید Machike-Thallian-Tarujabba.
  • اصلاحیه توافقنامه چهارچوبی برای خرید و فروش محموله‌های LNG بین دو کشور.
  • تفاهم‌نامه همکاری بین شهر نخجوان آذربایجان و شهر لاهور پاکستان در زمینه‌های فرهنگ، گردشگری، توسعه شهری، آموزش، اقتصاد و سایر حوزه‌های مرتبط.

تأکید بر همکاری‌های آینده و تحسین رهبری دو کشور

الهام علی‌اف در این نشست، نخست‌وزیر پاکستان را به دلیل اصلاحات اقتصادی و تلاش‌هایش برای ایجاد ثبات سیاسی در پاکستان تحسین کرد.

او همچنین اعلام کرد که 10 یادداشت تفاهم امضاشده، چارچوبی محکم برای همکاری‌های آینده بین دو کشور ایجاد خواهد کرد.

نخست‌وزیر پاکستان نیز ضمن تشکر از میزبانی گرم آذربایجان، بر تلاش مشترک برای تقویت روابط دوجانبه و تحکیم برادری بین دو ملت تأکید نمود.

محمد شهباز شریف نخست وزیر پاکستان پس از پایان رایزنی های خود در آذربایجان، قرار است امروز به دعوت شوکت میرضیایف رئیس جمهور ازبکستان به تاشکند پایتخت این کشور سفر کند.

سفر نخست‌وزیر پاکستان به آذربایجان، نقطه عطفی در روابط دوجانبه محسوب می‌شود. توافقات گسترده‌ای در زمینه‌های تجاری، سرمایه‌گذاری، انرژی، دفاعی و حمل‌ونقل به امضا رسید که انتظار می‌رود تأثیرات مثبتی بر توسعه روابط راهبردی دو کشور داشته باشد. همچنین، تعهد دو کشور به حمایت از یکدیگر در مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی، نشان از روابط قوی و برادرانه بین پاکستان و آذربایجان دارد.

ارسال نظر

 
1