خبر فوری

 
موفقیت دیپلماتیک پاکستان در شورای امنیت سازمان ملل متحد در ماجرای «پهلگام»
کد خبر :1665908586

11:50 1404/02/08


برچسب ها : پاکستان و سازمان ملل متحد, پاکستان و شورای امنیت سازمان ملل متحد, پاکستان و هند, جنگ هند و پاکستان, حادثه تروریستی, دهلی نو, شورای امنیت سازمان ملل متحد, عملیات پرچم دروغین, محکوم کردن حادثه تروریستی, هند و پاکستان, هند و سازمان ملل متحد,

در جلسه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد، پاکستان موفق شد تلاش‌های هند برای گنجاندن واژه «پهلگام» در بیانیه محکومیت حمله اخیر به منظور نقش داشتن پاکستان در این حمله را ناکام بگذارد.


نیویورک: به گزارش راز نیوز | در جلسه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد، پاکستان موفق شد تلاش‌های هند برای گنجاندن واژه «پهلگام» در بیانیه محکومیت حمله اخیر به منظور نقش داشتن پاکستان در این حمله را ناکام بگذارد.

به‌رغم تلاش‌های مکرر دهلی‌نو برای متهم ساختن پاکستان در این حادثه تروریستی، نام پهلگام در متن نهایی بیانیه گنجانده نشد.

در بیانیه‌ای که چهار روز پس از حادثه تروریستی در پهلگام صادر شد، اعضای شورای امنیت بر این نکته تأکید کردند که تروریسم در تمام اشکال و مظاهر خود یکی از جدی‌ترین تهدیدها علیه صلح و امنیت بین‌المللی به شمار می‌رود.

بر اساس این بیانیه، اعضای شورا ضمن ابراز همدردی عمیق با خانواده قربانیان و دولت‌های هند و نپال، برای مجروحان این حادثه که طی آن یک گروه مسلح به گردشگران در منطقه مورد مناقشه حمله کرده بود، آرزوی بهبودی سریع کردند. این منطقه از سوی هر دو کشور هند و پاکستان، مورد ادعای حاکمیتی قرار دارد.

سفرا بر این نکته تأکید کردند که اقدامات تروریستی صرف نظر از انگیزه، محل، زمان یا عاملان آنها، جنایتکارانه و غیرقابل توجیه هستند.

آنها خواستار پاسخگویی عاملان، سازمان‌دهندگان، حامیان مالی و پشتیبانان این گونه حملات شده و از تمامی کشورها خواستند تا طبق قوانین بین‌المللی و قطعنامه‌های شورای امنیت با نهادهای ذی‌ربط همکاری فعال داشته باشند.

شورای امنیت همچنین تأکید کرد: کشورها باید مطابق با منشور سازمان ملل متحد و قوانین بین‌المللی، با هرگونه تهدید علیه صلح و امنیت بین‌المللی ناشی از اقدامات تروریستی مقابله کنند.

از سوی دیگر، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل متحد نیز اعلام کرد: این سازمان تحولات منطقه را با نگرانی عمیق دنبال می‌کند. او در یک نشست خبری در نیویورک بار دیگر از دولت‌های هند و پاکستان خواست تا بیشترین خویشتنداری را برای جلوگیری از وخامت اوضاع به کار بندند.

این تحولات در حالی رخ داد که دولت هند پس از حادثه پهلگام، که طی آن 26 گردشگر کشته شدند، اعلام کرد که معاهده آب سند را به حالت تعلیق درآورده است.

همچنین، دهلی نو دستور اخراج اتباع پاکستانی ظرف 48 ساعت را صادر کرد، گذرگاه مرزی واگه را بست و کاردار نظامی خود را از سفارت هند در اسلام‌آباد فراخواند. افزون بر این، تعداد کارکنان دیپلماتیک در پاکستان را نیز کاهش داد.

کمیته امنیت ملی پاکستان در واکنش به این اقدام، ضمن برگزاری جلسه‌ای فوق‌العاده، اعلام کرد: تمامی توافقات دوجانبه از جمله توافق شمله به حالت تعلیق درمی‌آید و تمامی مسیرهای تجاری، هوایی و زمینی با هند مسدود خواهد شد.

همچنین پاکستان تعداد دیپلمات‌های هندی را به 30 نفر محدود کرد و مشاوران دفاعی، دریایی و هوایی هند را عنصر نامطلوب اعلام و اخراج کرد. ویزای تمامی شهروندان هندی، به‌جز زائران سیک، نیز لغو شد.

خواجه آصف وزیر دفاع پاکستان در مصاحبه‌ای با شبکه اسکای نیوز، ادعای دخالت پاکستان در حمله پهلگام را رد کرد و این حادثه را یک عملیات "پرچم دروغین" از سوی هند دانست.

او هشدار داد: در صورت حمله هند، منطقه با خطر جنگ تمام‌عیار بین دو قدرت هسته‌ای روبرو خواهد شد و جامعه جهانی باید نسبت به چنین خطری هوشیار باشد.

ارسال نظر

 
1