
کراچی: به گزارش راز نیوز| بازار بورس پاکستان (PSX) میزبان هیأتی برجسته از علمای عراقی وابسته به بنیاد علمی معاملات مالی عراق (SFFT Iraq) بود تا فرصتهای همکاری در حوزه مالی اسلامی و تقویت بازارهای سرمایه اسلامی در هر دو کشور بررسی شود. این هیأت شامل علمای برجستهای چون آیتالله سید عزالدین الحکیم، علامه سید احمد عزالدین الحکیم، علامه شیخ قاسم العیساوی، شیخ مؤید العبادی و علامه شیخ ساجد رضا خان نجفی بود.
آقای فاروق سبزواری مدیرعامل و مدیر اجرایی بازار بورس پاکستان، به همراه اعضای ارشد این نهاد از هیأت عراقی استقبال کردند. همچنین، اعضای برجسته گروه تمرکز بر شریعت PSX از جمله محمد شعیب (مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری لاکی)، سرورت احسن مدیر اجرایی انجمن CFA پاکستان، حارث منور (رئیس سرمایهگذاری بانک اسلامی) و حسن رضا نیز در این نشست حضور داشتند.
در این نشست، مقامات PSX نمای کلی از بازار سرمایه پاکستان ارائه دادند و به چشمانداز رو به رشد مالی اسلامی در این کشور اشاره کردند. محور گفتگوها شامل بازار بدهی، بخشهای سهام، گزینههای لیست شدن در تابلوهای اصلی و GEM، و ابتکارات ظرفیتسازی برای ارتقای همکاریهای دوجانبه بود.
علمای عراقی ضمن ابراز قدردانی از مهماننوازی بورس پاکستان، علاقهمندی خود را برای یادگیری از تجارب موفق پاکستان در حوزه مالی اسلامی اعلام کردند. یکی از اعضای هیأت اظهار داشت: «هدف ما بهرهگیری از مدلهای موفق مالی اسلامی پاکستان برای توسعه بازار عراق است. با توجه به اینکه 50 درصد بانکهای عراق بر مبنای اصول اسلامی فعالیت میکنند و رشد چشمگیری از 200 میلیارد دینار به یک تریلیون دینار طی شش سال گذشته داشتهاند، ظرفیت عظیمی برای همکاری در این حوزه وجود دارد.»
این علمای عراقی تأکید کردند که این تعامل، بر پایه روابط برادرانه عمیق بین پاکستان و عراق، میتواند محرک توسعه بازار سرمایه عراق باشد. آنها همچنین اهمیت نوآوری مشترک در محصولات مالی مبتنی بر شریعت را برجسته کردند که میتواند رشد قابلتوجهی در بازار عراق ایجاد کند.
آقای سبزواری درباره این بازدید گفت: «ما از میزبانی همتایان عراقی خود و بررسی فرصتهای همکاری خرسندیم. گفتگوهای ما افقهای جدیدی در حوزههایی همچون ETFها، بازارهای بدهی، سهام و تابلوهای تخصصی مانند GEM باز کرده است. با تمرکز بر ظرفیتسازی و نوآوری محصول، اطمینان داریم که تلاشهای مشترک ما به نفع بازارهای سرمایه پاکستان و عراق خواهد بود.»
این بازدید گامی مهم در جهت تعمیق همکاریهای اقتصادی و مالی بین پاکستان و عراق محسوب میشود و زمینهساز یادگیری و نوآوری متقابل، بهویژه در حوزه مالی اسلامی خواهد بود.