
اسلام آباد: به گزارش راز نیوز| وزارت امور خارجه پاکستان روز پنجشنبه با صدور بیانیهای شدیداللحن، اظهارات اخیر راجنات سینگ وزیر دفاع هند را که خواستار قرار گرفتن تسلیحات هستهای پاکستان تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) شده بود، بهشدت محکوم کرد.
در این بیانیه آمده است: «این اظهارات غیرمسئولانه نشانهای از احساس ناامنی عمیق و سرخوردگی شدید وزیر دفاع هند در برابر توان دفاعی مؤثر و بازدارندگی قوی پاکستان در برابر تهاجمات هند است.»
وزارت خارجه پاکستان در ادامه افزوده است: «قابلیتهای متعارف پاکستان برای بازدارندگی در برابر هند کافی است و ما به چیزی که دهلینو آن را “باجگیری هستهای” مینامد، نیازی نداریم. در واقع، هند گرفتار نوعی باجگیری خودساخته در حوزه هستهای شده است.»
اسلامآباد همچنین با رد اظهارات راجنات سینگ درباره نقش آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تصریح کرده است: «این سخنان از ناآگاهی کامل وزیر دفاع هند نسبت به مأموریتها و وظایف یک نهاد تخصصی مانند IAEA حکایت دارد.»
وزارت خارجه پاکستان در ادامه ضمن اشاره به مجموعهای از موارد سرقت و قاچاق مواد هستهای و پرتوزا در خاک هند، هشدار داده است که در واقع این هند است که باید تحت نظارت و بررسی بینالمللی قرار گیرد.
در بیانیه آمده است: «سال گذشته پنج نفر در دهرادون هند همراه با یک دستگاه رادیواکتیو که ظاهراً از مرکز تحقیقات اتمی بهابا (BARC) به سرقت رفته بود، بازداشت شدند. پس از آن، یک باند سازمانیافته در هند با در اختیار داشتن مادهای بهشدت سمی و پرتوزا به نام کالیفرنیوم به ارزش حدود 100 میلیون دلار شناسایی شد. تنها در سال 2021، سه مورد سرقت ماده کالیفرنیوم در هند گزارش شد.»
اسلامآباد هشدار داده است که «تکرار چنین حوادثی، تدابیر امنیتی دولت هند برای محافظت از تأسیسات و مواد هستهای را بهشدت زیر سؤال میبرد و حتی احتمال وجود یک بازار سیاه برای مواد حساس دوگانه در داخل خاک هند را تقویت میکند.»
در پایان این بیانیه، پاکستان خواستار تحقیق بینالمللی کامل درباره این حوادث و نیز اتخاذ تدابیر فوری و جدی از سوی هند برای تضمین ایمنی و امنیت تسلیحات و تأسیسات هستهای خود شده است.
گفتنی است راجنات سینگ، وزیر دفاع هند، روز پنجشنبه در سخنرانی میان نظامیان هندی در سرینگر واقع در کشمیر ، مدعی شد: «آیا سلاحهای هستهای در دستان کشوری قانونگریز و غیرمسئول ایمن هستند؟ من معتقدم تسلیحات هستهای پاکستان باید تحت نظارت آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار گیرد.»
اظهارات وزیر دفاع هند تنها چند روز پس از پایان یافتن درگیری نظامی چهارروزه میان هند و پاکستان مطرح شده است؛ تنشی که به گفته رسانههای منطقه، شدیدترین رویارویی میان دو کشور از زمان بحران کارگیل در دو دهه گذشته بوده است.