
اسلام آباد: به گزارش راز نیوز| محمد شهباز شریف نخستوزیر پاکستان روز جمعه تأمین مالی اقلیمی را یک "مولفه حیاتی" برای مقابله با آثار تغییرات اقلیمی توصیف کرد و از کشورهای توسعهیافته خواست به تعهدات خود در این زمینه عمل کنند.
وی این اظهارات را در جریان دیدار با محمد یحیی هماهنگکننده مقیم امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در پاکستان بیان کرد.
شهباز شریف، گفت: با وجود اینکه سهم پاکستان در انتشار گازهای گلخانهای جهانی کمتر از یک درصد است، این کشور یکی از آسیبپذیرترین کشورهای جهان در برابر تغییرات اقلیمی محسوب میشود و همواره با بلایای شدید طبیعی مواجه بوده است. سیلابهای ویرانگر سال 2022 یک سوم خاک پاکستان را زیر آب برد، بیش از 33 میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داد، جان بیش از 1700 نفر را گرفت و خسارتی بالغ بر 30 میلیارد دلار بر جای گذاشت.
در واکنش به این بحران، پاکستان پیشتاز تلاشهای جهانی برای تأمین مالی اقلیمی بوده و در مجامعی بینالمللی مانند اجلاس تغییرات اقلیمی COP27 در مصر، تعهداتی را برای کمک به بازسازی زیرساختهای مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی کسب کرده است.
دفتر نخستوزیری پاکستان در بیانیهای پس از دیدار شهباز شریف با «محمد یحیی» هماهنگکننده مقیم سازمان ملل در پاکستان اعلام کرد: «نخستوزیر بار دیگر بر تعهد قوی سیاسی پاکستان برای پیشبرد اهداف مقابله با تغییرات اقلیمی با همکاری نزدیک جامعه بینالمللی و سازمان ملل تأکید کرد.»
در این بیانیه آمده است: «نخستوزیر تأمین مالی اقلیمی را یک مولفه اساسی برای مقابله با آثار تغییرات اقلیمی دانست و ابراز امیدواری کرد که کشورهای توسعهیافته به تعهدات خود در این زمینه پایبند باشند. »
پاکستان در سالهای اخیر نقش کلیدی در پیشبرد ایجاد «صندوق خسارت و زیان» ایفا کرده است. این صندوق با هدف حمایت از کشورهایی که با ویرانیهای ناشی از تغییرات اقلیمی مواجه هستند، تأسیس شده است.
به گفته دفتر نخستوزیری، شهباز شریف در این دیدار همچنین بر ضرورت انجام اصلاحات در نظام مالی جهانی تأکید کرد تا صدای کشورهای در حال توسعه در نهادهای مالی بینالمللی بیشتر شنیده شود و نقش آنان در این نهادها تقویت شود.