
ریو: به گزارش راز نیوز | در گامی مهم بهمنظور تقویت روابط دوجانبه در حوزه دفاعی، پاکستان و برزیل تفاهمنامهای با محوریت توسعه، تولید و تجارت محصولات دفاعی امضا کردند.
این تفاهمنامه در حاشیه نمایشگاه دفاعی و امنیتی آمریکای لاتین (LAAD-2025) در شهر ریو دو ژانیرو برزیل به امضا رسید.
این سند همکاری طی دیداری در سطح عالی میان سپهبد بازنشسته محمد چراغ حیدر دبیر تولیدات دفاعی پاکستان و خوزه موسیو مونتیرو فیلیو وزیر دفاع برزیل امضا شد.
در مراسم امضا، جمعی از مقامات بلندپایه دو کشور از جمله دبیر وزارت دفاع برزیل و مراد اشرف سفیر پاکستان در این کشور نیز حضور داشتند.
در جریان این دیدار، دو طرف درباره تولیدات دفاعی، همکاریهای فناورانه و پروژههای مشترک گفتگو و رایزنی کردند.
وزیر دفاع برزیل ضمن خوشامدگویی به هیئت پاکستانی، از مشارکت فعال پاکستان در نمایشگاه LAAD-2025 قدردانی کرد. حضور مؤثر پاکستان، بهویژه با راهاندازی نخستین پاویون ملی این کشور، حاصل تلاشهای مستمر وابسته نظامی پاکستان در برزیل بود.
در این نمایشگاه، توانمندیهای پیشرفته شرکتهای دفاعی پاکستانی از جمله «GIDS»، «صنایع سنگین تاکسیلا (HIT)»، و «شرکت ملی رادیو و مخابرات (NRTC)» به نمایش درآمد که همگی تحت نظارت وزارت تولیدات دفاعی پاکستان و سازمان توسعه صادرات دفاعی (DEPO) فعالیت میکنند.
در ادامه، دبیر وزارت تولیدات دفاعی پاکستان با اشاره به توانمندیهای بومی و مقرونبهصرفه کشورش در تولید تجهیزات نظامی، این مزیتها را حاصل تجربه طولانی پاکستان در جنگهای کلاسیک و ترکیبی دانست.
وی همچنین آمادگی پاکستان را برای بازسازی نفربرهای زرهی «M-113» ارتش برزیل اعلام و پیشنهاداتی رقابتی در مقایسه با تأمینکنندگان سنتی ارائه کرد.
یکی از نکات برجسته این مذاکرات، پیشنهاد رسمی پاکستان برای فروش جنگنده چندمنظوره و مقرونبهصرفه «JF-17 Thunder» به نیروی هوایی برزیل (FAB) بود. در همین راستا، گزارشی جامع از توانمندیهای این هواپیما به طرف برزیلی ارائه شد.
در این دیدار، طرفین همچنین روند پیشرفت در عملیاتیسازی گفتوگوی دوجانبه میان وزارتخانههای دفاع و خارجه دو کشور را بررسی کردند.
پاکستان خواستار برگزاری هرچه سریعتر نخستین نشست این گفتوگو شد تا پیوندهای نهادی و همکاریها در حوزه فناوری نظامی، کاربردهای فضایی و توسعه صنعتی تعمیق یابد.
وزیر دفاع برزیل نیز در این نشست، هیئت پاکستانی را در جریان اولویتها و چالشهای بخش دفاعی کشورش از جمله برنامههای نوسازی، مقابله با جرایم فراملی و حفاظت از منطقه آمازون قرار داد.
این دیدار با تأکید بر تعهد مشترک دو کشور برای گسترش همکاریهای دفاعی به پایان رسید.