خبر فوری

 
 
تصمیم دولت خیبر پختون خوا برای تخلیه مناطق تکفیری‌نشین در لوئر کرم
کد خبر :1319518953

13:31 1403/12/01


برچسب ها : ارتش پاکستان, افراد تکفیری, پاراچنار, دولت محلی ایالت خیبر پختون خوا, شهرستان کرم, شیعه, شیعیان پاکستان, عملیات نظامی, لوئر کرم, محاصره, کرم ایجنسی,

پس از اطلاعیه دولت محلی ایالت خیبر پختونخوا مبنی بر تخلیه چهار روستای تکفیری‌نشین در کرم پایین به‌منظور پاکسازی منطقه از عناصر تروریستی، این پرسش مطرح است که آیا این عملیات پایانی بر محاصره و حملات خونین تکفیری‌ها خواهد بود، یا همچون گذشته صرفاً واکنشی مقطعی به تلفات نظامیان و اقدامی گذرا است؟


خیبر پختون خوا: به گزارش راز نیوز| دولت ایالتی خیبر پختون خوا پاکستان، در واکنش به حملات مکرر تکفیری‌های تروریست به کاروان‌های امدادی و نظامیان، تصمیم به تخلیه چهار روستای اوچت، مندوری، دادکمر و بگن در لوئر کرم(کرم پایین) و آغاز عملیات گسترده نظامی علیه عناصر مسلح در این مناطق گرفته است.

این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که در تازه‌ترین حمله به یک کاروان امدادی در این منطقه، به گفته رسانه‌های پاکستان، پنج نیروی امنیتی و یک غیرنظامی جان باخته و 15 نفر زخمی شدند.

در بیانیه‌ای که از سوی دولت خیبر پختون خوا منتشر شده، آمده است که عملیات پاکسازی برای تضمین امنیت جان و مال مردم منطقه اجرا خواهد شد و در جریان آن، این روستاها به‌طور کامل تخلیه شده و عملیات جستجو و پاکسازی انجام می‌شود.

همچنین افراد مسلحی که در اقدامات تروریستی و فعالیت‌های ضد دولتی نقش دارند، تحت تعقیب قرار گرفته و برخی از سرکردگان این گروه‌های تروریستی از جمله کاظم، مکرم خان، عثمان و یاسین تحت تعقیب قرار گرفته‌اند. برای سر این افراد به ترتیب 100 میلیون و 80 میلیون روپیه جایزه تعیین شده است.

مسیر اصلی پیشاور به پاراچنار، از چندین ماه پیش در محاصره گروه‌های تکفیری قرار دارد و با وجود انجام یک عملیات نظامی در گذشته نزدیک، حملات این گروه‌ها به کاروان‌های امدادی و مردم مظلوم پاراچنار همچنان ادامه دارد. این محاصره چندماهه باعث ایجاد بحران شدید غذایی و دارویی در پاراچنار شده و تاکنون جان ده‌ها بیمار، از جمله کودکان، را گرفته است.

مقامات دولتی همچنین اعلام کرده‌اند که به‌منظور حفظ امنیت در منطقه، نام افراد متهم به همکاری با تروریست‌ها در لیست «برنامه چهارم مبارزه با تروریسم» قرار خواهد گرفت و روند تخریب سنگرهای غیرقانونی و خلع سلاح مناطق بحرانی طبق توافق صلح، با جدیت پیگیری می‌شود.

نکته قابل توجه این است که طی چند ماه اخیر، دولت و ارتش پاکستان تنها در مواقعی وارد عمل شده‌اند که در حملات تکفیری‌ها، نظامیان این کشور تلفات داده‌اند. به اعتقاد ساکنان منطقه، این امر نشان‌دهنده ضعف جدی نیروهای امنیتی در برابر این گروه‌های تروریستی است که با وجود خون‌ریزی‌ها و محاصره طولانی، هنوز اقدام قاطعی برای پایان دادن به این بحران انجام نشده است.

با این حال، مردم پاراچنار همچنان نگران هستند که این عملیات نیز مانند گذشته مقطعی باشد و راه‌حلی پایدار برای پایان محاصره و خون‌ریزی ارائه نشود.

ارسال نظر

 
1