خبر فوری

 
 
گام جدید پاکستان به سوی توافق تجاری با آمریکا؛ کاهش تعرفه‌ها در دستور کار
کد خبر :1250839289

11:43 1404/04/28


برچسب ها : افزایش میزان صادرات, پاکستان و آمریکا, تعرفه, روابط اقتصادی, روابط تجاری, ژنرال سید عاصم منیر احمد, صادرات پاکستان, محمد اورنگزیب, مذاکرات, واردات پاکستان, وزیر بازرگانی آمریکا, وزیر دارایی و درآمدهای پاکستان,

هیئتی بلندپایه به ریاست وزیر دارایی فدرال پاکستان، در جریان سفر رسمی خود به واشنگتن، با مقامات عالی‌رتبه آمریکایی از جمله وزیر بازرگانی ایالات متحده و نماینده تجاری آمریکا، دیدار و گفت‌وگویی سازنده داشت.


واشنگتن: به گزارش راز نیوز | هیئتی بلندپایه به ریاست محمد اورنگزیب وزیر دارایی فدرال پاکستان، در جریان سفر رسمی خود به واشنگتن، با مقامات عالی‌رتبه آمریکایی از جمله هاوارد لوتنک وزیر بازرگانی ایالات متحده و جیمیسون گریر نماینده تجاری آمریکا (USTR)، دیدار و گفت‌وگویی سازنده داشت.

بر اساس بیانیه رسمی منتشر شده از سوی وزارت دارایی پاکستان، این دیدار در فضایی مثبت و سازنده برگزار شد و دو طرف بر گسترش همکاری‌های تجاری و اقتصادی که به عنوان یکی از ارکان اصلی روابط دوجانبه پاکستان و آمریکا شناخته می‌شود، تأکید کردند.

طرفین ضمن ابراز رضایت از پیشرفت‌های صورت‌گرفته در حوزه تجارت، بر تعهد رهبران دو کشور برای شناسایی و استفاده از همه مسیرهای ممکن به‌منظور تقویت مناسبات اقتصادی تأکید ورزیدند.

محمد اورنگزیب وزیر دارایی پاکستان با اشاره به جایگاه برجسته آمریکا به عنوان بزرگ‌ترین شریک تجاری کشورش، خاطرنشان کرد: پاکستان علاقه‌مند به گسترش ابعاد این همکاری‌ها در حوزه‌های سنتی و نوین نظیر فناوری، اطلاعات، معادن و کشاورزی است تا روابطی متقابل و سودمند میان دو کشور برقرار گردد.

در پایان این نشست، هر دو طرف ابراز امیدواری کردند که مذاکرات تجاری جاری میان اسلام‌آباد و واشنگتن به نتایجی ملموس و مفید برای اقتصاد هر دو کشور منجر شود.

پس از این دیدار، وزیر دارایی پاکستان در یک پیام ویدیویی، مذاکرات تجاری جاری میان اسلام‌آباد و واشنگتن را «مثبت و سازنده» توصیف کرد و ابراز امیدواری نمود که این گفت‌وگوها زمینه‌ساز تحولی واقعی در روابط اقتصادی میان دو کشور باشد.

وی تأکید کرد: ایالات متحده بزرگ‌ترین شریک تجاری پاکستان محسوب می‌شود و ادامه این روند با روحیه‌ای مثبت، برای هر دو طرف بسیار حیاتی است.

او همچنین اظهار داشت: پاکستان مایل است فراتر از نیازهای تجاری فوری حرکت کند و روابط دوجانبه با آمریکا را به سطحی بالاتر و پایدارتر برساند؛ سطحی که با سرمایه‌گذاری واقعی و تحول‌ساز مشخص می‌شود.

به گفته اورنگزیب، حوزه‌های سرمایه‌گذاری میان دو کشور شناسایی شده‌اند و شامل بخش‌هایی چون معادن و منابع معدنی، هوش مصنوعی (AI)، زیرساخت‌های دیجیتال و فناوری‌های نوین نظیر رمزارزها می‌شوند.

او خاطرنشان کرد: این سرمایه‌گذاری‌ها می‌توانند به‌عنوان نقطه عطفی در روابط اقتصادی پاکستان و ایالات متحده عمل کنند و فصل تازه‌ای از همکاری‌های راهبردی را رقم بزنند.

پیش از این، گزارش خبرگزاری بلومبرگ حاکی از آن بود که سفر محمد اورنگزیب در حالی انجام شده که پیش‌تر آمریکا فهرستی از خواسته‌های تجاری از جمله کاهش موانع تعرفه‌ای و غیرتعرفه‌ای برای تسهیل انعقاد توافق‌نامه‌های دوجانبه را به طرف پاکستانی ارائه کرده بود.

به گفته منابع آگاه، اگرچه انتظار می‌رفت این مذاکرات تا اوایل ماه ژوئیه نهایی شود، اما گفت‌وگوها طولانی‌تر از پیش‌بینی‌ها ادامه یافت.

در این میان، وزارت دارایی پاکستان با انتشار بیانیه‌ای در آغاز هفته جاری اعلام کرده بود که پس از سفر اخیر فیلد مارشال سید عاصم منیر به آمریکا، روند مذاکرات تجاری با ایالات متحده وارد مرحله‌ای امیدوارکننده شده است.

گفتنی است، در پی یک دوره طولانی از سردی دیپلماتیک در روابط اسلام‌آباد و واشنگتن، نشانه‌هایی از بهبود مناسبات دوجانبه در هفته‌های اخیر مشاهده شده است؛ از جمله استقبال کم‌سابقه دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا از فیلد مارشال عاصم منیر در کاخ سفید، که با واکنش مثبت طرف پاکستانی و پیشنهاد اعطای جایزه صلح نوبل به ترامپ همراه شد.

همچنین، پاکستان در ماه آوریل یک تفاهم‌نامه اولیه با شرکت ورلد لبرتی فایننشال متعلق به خانواده ترامپ امضا کرد تا فرآیند پذیرش فناوری بلاک‌چین در کشور را تسریع بخشد. این در حالی است که پاکستان در حال گسترش فعالیت‌های خود در حوزه ارزهای دیجیتال نیز هست.

طبق آمار، کسری تجاری پاکستان با آمریکا نسبت به سایر کشورها اندک‌تر است و در حال حاضر حدود 3 میلیارد دلار برآورد می‌شود. پاکستان تلاش می‌کند تا از تعرفه‌های متقابل 29 درصدی دولت ترامپ، معاف گردد.

شایان ذکر است که آمریکا بزرگ‌ترین بازار صادراتی برای کالاهای پاکستانی به‌شمار می‌رود. همچنین پاکستان پس از چین، دومین خریدار بزرگ پنبه آمریکا بوده و اعلام کرده که آماده افزایش واردات پنبه و سویا از ایالات متحده است.

ارسال نظر

 
1