
باکو: به گزارش راز نیوز | الهام علیاف رئیسجمهور آذربایجان در پیامی به نخستوزیر محمد شهباز شریف، روز ملی پاکستان را تبریک گفت و بر عزم خود برای گسترش همکاریهای استراتژیک و مشارکت متقابل میان دو کشور تأکید کرد.
رئیسجمهور آذربایجان در این نامه بر اهمیت همکاریهای مشترک در اقتصاد، حملونقل، لجستیک، انرژی، سرمایهگذاری و صنعت دفاعی برای تقویت روابط دوجانبه تأکید کرد.
وی خاطرنشان کرد که روابط میان پاکستان و آذربایجان بر پایه ارزشهای فرهنگی مشترک، همبستگی و اعتماد متقابل شکل گرفته و در حال توسعه است.
علیاف همچنین از رابطه سنتی دوستانه و مشارکت استراتژیک میان دو کشور ابراز خرسندی کرد و گفت: این همکاریها باعث تعمیق روابط برادرانه و افزایش تعاملات مردمی خواهد شد.
امضای توافقات اقتصادی و سرمایهگذاری 2 میلیارد دلاری
نامه رئیسجمهور آذربایجان چند هفته پس از سفر شهباز شریف به باکو ارسال شد؛ سفری که در آن دو کشور توافق کردند در ماه آوریل توافقنامههایی به ارزش 2 میلیارد دلار برای تقویت سرمایهگذاریهای دوجانبه امضا کنند.
در جریان این سفر، تفاهمنامههای متعددی در زمینههای تجارت، انرژی، گردشگری، آموزش و سایر بخشها میان دو کشور امضا شد. پیشتر نیز آذربایجان در سپتامبر 2023 جنگندههای JF-17 Block III را طی یک قرارداد 1.6 میلیارد دلاری از پاکستان خریداری کرده بود.
در جریان سفر سال گذشته علیاف به پاکستان، دو کشور یک کمیته مشترک برای پیشبرد پروژههای تجاری، فناوری اطلاعات، گردشگری، مخابرات، منابع معدنی و سایر بخشها تشکیل دادند.
شهباز شریف در آن زمان اظهار داشت که حجم کنونی تجارت میان دو کشور که حدود 100 میلیون دلار است و این مقدار ظرفیت واقعی تجارت را منعکس نمیکند و باید افزایش یابد.
چشمانداز اقتصادی پاکستان و همکاریهای منطقهای
پاکستان که در حال حاضر تحت برنامه نجات ۷ میلیارد دلاری صندوق بینالمللی پول (IMF) قرار دارد، در مسیر احیای اقتصادی، به دنبال جذب سرمایهگذاریهای خارجی و توسعه تجارت با کشورهای دوست و شرکای منطقهای است.
در سال ۲۰۲۳، پاکستان برای تسریع در انعقاد توافقات سرمایهگذاری خارجی، شورای تسهیل سرمایهگذاری ویژه (SIFC) را تأسیس کرد. این شورا که یک نهاد مشترک میان دولت و ارتش است، با هدف تسهیل سرمایهگذاریهای خارجی و جذب سرمایه در بخشهای کلیدی اقتصادی تشکیل شده است.
پیام الهام علیاف و برنامههای توسعه همکاری میان پاکستان و آذربایجان نشاندهنده اراده قوی دو کشور برای تقویت مشارکت استراتژیک است. با توافقات جدید در زمینه سرمایهگذاری، تجارت و همکاریهای دفاعی، انتظار میرود که روابط اسلامآباد و باکو وارد مرحلهای تازه از همکاریهای گسترده و بلندمدت شود.