
اسلام آباد: به گزارش راز نیوز| علی پرویز ملک وزیر نفت پاکستان، با تأکید بر اراده کشورش برای تقویت مشارکت راهبردی با ترکیه در زمینه توسعه انرژی و منابع، گفت که دو کشور میتوانند از طریق پروژههای مشترک، انتقال فناوری و فرصتهای سرمایهگذاری، منافع متقابل بسیاری کسب کنند.
بر اساس بیانیهای که از سوی اداره اطلاعرسانی وزارت نفت منتشر شد، این اظهارات در جریان دیدار علی پرویز ملک با عرفان نذیر اوغلو سفیر ترکیه در پاکستان بیان شد.
در این دیدار، دو طرف بر تقویت همکاریهای دوجانبه در حوزههای اکتشاف نفت و گاز در خشکی و دریا و نیز در زمینه مواد معدنی مهم تمرکز داشتند.
وزیر نفت پاکستان ضمن ابراز قدردانی از حمایتهای بیدریغ ترکیه در دوران تنشهای پاکستان و هند، روابط میان دو کشور را مبتنی بر برادری دانست و گفت: «روابط میان پاکستان و ترکیه همواره از آزمونها سربلند بیرون آمده و این مسئله گواهی بر عمق پیوندهای دو کشور است.»
وی ضمن انتقال پیام تشکر نخستوزیر شهباز شریف به سفیر ترکیه، خاطرنشان کرد: «رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه، همواره صادقانه عشق خود به پاکستان را ابراز کرده و ملت و دولت پاکستان نیز این برادری را با صمیمیت پاسخ میدهند.»
سفیر ترکیه در این دیدار ضمن تجدید عزم کشورش برای گسترش روابط با پاکستان، تأکید کرد که پیوندهای دو کشور آزمون زمان را پشت سر گذاشتهاند.
وی افزود: «در حالیکه هند رویکردی تهاجمی در پیش گرفت، پاکستان با متانت یک کشور مسئول رفتار کرد و اوضاع را به خوبی مدیریت نمود.»
وی همچنین به رشد آگاهی میان جوانان دو کشور درباره قهرمانان مشترک و تاریخ پربار روابط دوجانبه اشاره کرد و گفت این بیداری نویدبخش تقویت همکاریهای آینده است.
وزیر نفت پاکستان با اشاره به ظرفیتهای وسیع برای همکاری در بخشهای نفت، گاز و مواد معدنی، اعلام کرد که دو کشور میتوانند از فرصتهای موجود برای پروژههای مشترک و سرمایهگذاری بهرهبرداری کنند.
وی افزود: «شرکت دولتی نفت ترکیه (TPAO) در مناقصه 13 مه 2025 (برابر 23 اردیبهشت) دو بلوک خشکی را در پاکستان به دست آورده است.»
به گفته او، یکی از این بلوکها در ایالت بلوچستان (زیارت شمالی) واقع شده که در آن شرکتهای ماری انرژی (33.16 درصد و به عنوان اپراتور)، اوجیدیسیال (24.87 درصد)، پیپیال (24.87 درصد)، تیپیاوسی ترکیه (10 درصد) و شرکت دولتی هلدینگ پاکستان (7.10۰ درصد) مشارکت دارند. بلوک دوم نیز در ایالت سند (سکهپور II ) واقع شده که در آن شرکت پرایم (25 درصد و به عنوان اپراتور)، اوجیدیسیال (30 درصد)، ماری انرژی (30 درصد) و تیپیاوسی (15 درصد) سهیم هستند.
افزون بر این، شرکت دولتی نفت ترکیه با مشارکت شرکتهای پاکستانی (ماری انرژی، اوجیدیسیال و پیپیال) یک قرارداد همکاری مشترک برای حضور در مناقصه فراساحلی سال 2025 امضا کرده است.
سفیر ترکیه در این دیدار بار دیگر بر اراده آنکارا برای تقویت روابط در حوزههای انرژی و مواد معدنی تأکید کرد و تلاشهای پاکستان برای فراهم آوردن محیطی مناسب برای سرمایهگذاری خارجی را ستود. وی ابراز امیدواری کرد که این همکاریها بتواند به توسعه اقتصادی دوجانبه کمک کند.
در پایان، دو طرف بر تسریع اجرای پروژههای مشترک در حوزه اکتشاف نفت و گاز و نیز همکاری در زمینه مواد معدنی حیاتی که برای توسعه صنعتی و فناوری بسیار حائز اهمیت هستند، توافق کردند.