خبر فوری

 
 
دیدار زرداری و شی جین‌پینگ: تقویت همکاری‌های راهبردی پاکستان و چین
کد خبر :1081523502

14:01 1403/11/18


برچسب ها : آصف علی زرداری, اسلام آباد, امضای توافق نامه, پاکستان و چین, پکن, توافقنامه, رئیس جمهور پاکستان, رئیس جمهور چین, روابط دو جانبه, سی پک, سی پیک, شی جین پینگ,

رئیس‌جمهور پاکستان، در دیدار با همتای چینی خود، بر تعهد پاکستان به روابط راهبردی با چین تأکید کرد و تفاهم‌نامه‌هایی به ارزش بیش از 300 میلیون دلار در حوزه‌های انرژی، صنعت و زیرساخت به امضا رسید.


پکن: به گزارش راز نیوز| آصف علی زرداری رئیس‌جمهور پاکستان، روز چهارشنبه در دیداری رسمی با شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین، در «تالار بزرگ مردم» پکن، بر تعهد پاکستان به روابط مستحکم و دیرینه با «دوست همیشگی» خود تأکید کرد.

این دیدار در حالی انجام شد که نگرانی‌هایی درباره امنیت کارگران چینی شاغل در پروژه‌های اقتصادی کریدور اقتصادی چین-پاکستان (CPEC) به‌دلیل حملات اخیر مطرح شده بود.

زرداری با اذعان به چالش‌های موجود در روابط دوجانبه، گفت: «پاکستان و چین همواره دوستانی در هر شرایط خواهند بود. مهم نیست جهان با چه تهدیداتی روبه‌رو شود، من و مردم پاکستان در کنار مردم چین خواهیم ایستاد.»

در این دیدار، دو طرف درباره فاز جدید CPEC موسوم به «CPEC 2.0» که شامل توسعه صنعتی، نوسازی کشاورزی و گسترش همکاری‌های منطقه‌ای است، تبادل نظر کردند.

رئیس‌جمهور چین نیز ضمن تأکید بر استحکام روابط دوجانبه، گفت: «چین و پاکستان الگویی برای روابط میان کشورها ایجاد کرده‌اند و در زمینه ساخت CPEC و همکاری‌های مختلف پیشگام هستند.»

در این نشست، دو رئیس‌جمهور افتتاح فرودگاه 230 میلیون دلاری گوادر، بزرگ‌ترین فرودگاه پاکستان که با حمایت مالی چین ساخته شده، را جشن گرفتند. این پروژه که بخشی از چشم‌انداز گسترده CPEC است، پیش‌تر به‌دلیل ناامنی‌های بلوچستان به تعویق افتاده بود.

در پایان، رئیس‌جمهور زرداری از شی جین‌پینگ برای سفر به پاکستان دعوت رسمی به عمل آورد.

پس از این دیدار، آصف علی زرداری شاهد امضای تفاهم‌نامه‌هایی به ارزش بیش از 300 میلیون دلار در بخش‌های انرژی، زغال‌سنگ و سیمان بود. این تفاهم‌نامه‌ها میان ذی‌نفعان پاکستانی و سرمایه‌گذاران چینی امضا شد تا رشد صنعتی و پایداری انرژی در پاکستان تقویت شود.

 

از جمله این توافقات می‌توان به پروژه های تولید برق هیبریدی بادی و خورشیدی، به ظرفیت 75 مگاوات در منطقه صنعتی کوتری/نوری آباد و یک نیروگاه 350 مگاواتی در جیمپیر/ تهته اشاره کرد. همچنین، تفاهم‌نامه‌هایی در زمینه تولید سیمان و طرح گازسازی زغال‌سنگ و تولید اوره در پاکستان به امضا رسید.

در بخش سیمان، شرکت سیمان تهته و گروه ساختمانی Zhonggang تفاهم نامه ای را امضا کردند که در آن برنامه های خط تولید جدید سیمان 5000 تن در روز را تشریح می کند.

این مراسم با حضور مقامات عالی‌رتبه از جمله مراد علی شاه وزیر ارشد ایالت سند، سناتور سلیم ماندوی والا، و نمایندگان ارشد دولت‌های پاکستان و چین برگزار شد.

ارسال نظر

 
1