
اسلام آباد: به گزارش راز نیوز به نقل از دفتر نخستوزیری پاکستان| «شهباز شریف» نخستوزیر پاکستان در دیدار با «جین ماریوت» کمیساریای عالی انگلیس در اسلامآباد، از دولت لندن دعوت کرد در یک تحقیقات بینالمللی شفاف، معتبر و بیطرف در خصوص حمله به گردشگران در منطقه پهلگام در جامو و کشمیر تحت اشغال هند (IIOJK) مشارکت کند.
این درخواست در حالی مطرح شده است که هند بلافاصله پس از این حادثه، بدون ارائه هیچگونه سند یا مدرک معتبر، پاکستان را مسئول معرفی کرد؛ اقدامی که با واکنش شدید اسلامآباد و رد قاطع این اتهامات همراه شد.
دفتر نخستوزیری پاکستان در بیانیهای اعلام کرد: شهباز شریف در این دیدار، ضمن ارائه دیدگاه اسلامآباد درباره تحولات اخیر در جنوب آسیا پس از حادثه پهلگام، بر لزوم انجام تحقیقات بیطرف بینالمللی تأکید کرد و انگلیس را به مشارکت در آن فراخواند.
وی تصریح کرد که اولویت اصلی دولت پاکستان، با پشتیبانی کشورهای دوست از جمله انگلیس، تمرکز بر توسعه اقتصادی و رفاه ملی است و اسلامآباد هیچگاه دست به اقدامی نخواهد زد که صلح و ثبات منطقه را به خطر بیندازد.
نخستوزیر پاکستان همچنین از انگلیس، که روابط دوستانه با هر دو کشور پاکستان و هند دارد، خواست برای کاهش تنشهای موجود میان دو کشور نقش فعال ایفا کند.
در این دیدار، کمیساریای عالی انگلیس نیز ضمن قدردانی از شفافسازی موضع پاکستان، تأکید کرد که لندن در راستای حفظ صلح و امنیت منطقهای با اسلامآباد و دهلینو همکاری نزدیکی خواهد داشت.
حادثه پهلگام که در تاریخ 22 آوریل رخ داد، به کشته شدن 26 نفر انجامید. در پی این حادثه، کمیته امنیت کابینه هند در 23 آوریل تصمیماتی از جمله بستن گذرگاه مرزی «واگه-آتاری» و تعلیق پیمان آبهای سند را تصویب کرد.
در واکنش، اسلامآباد هشدار داد که هرگونه تلاش از سوی هند برای قطع یا انحراف جریان آب رود سند، به منزله «اعلان جنگ» تلقی خواهد شد.
بر اساس گزارش رسانههای هندی در روز دوشنبه، دولت هند فرآیند انسداد جریان آب به سوی پاکستان از طریق سد «بگلیهار» را آغاز کرده است؛ اقدامی که به کاهش مستمر جریان آب در رودخانه چناب منجر شده است.
اداره آبیاری پاکستان اعلام کرد: ورودی آب در «هد مرالہ» واقع در رودخانه چناب که روز گذشته 87 هزار کیوسک بود، اکنون به تنها 10 هزار و 800 کیوسک کاهش یافته است.
علاوه بر این، به گفته رسانههای هندی، هند در گام بعدی در حال برنامهریزی برای انسداد جریان آب در سد «کیشنگنگا» در جامو و کشمیر اشغالی است؛ اقدامی که میتواند منجر به کاهش جریان آب در رودخانه جهلم شود.
در همین حال، «شیری رحمان» رئیس کمیته دائمی سنا در امور تغییرات اقلیمی و محیط زیست و وزیر سابق محیط زیست پاکستان، انسداد جریان آب از سوی هند را بهشدت محکوم کرد.
وی اظهار داشت: «پس از افشای اتهامات بیاساس علیه پاکستان در ماجرای پهلگام، دولت مودی اکنون به تجاوز آبی روی آورده است.»