اسلام آباد: به گزارش راز نیوز بانک مرکزی پاکستان با انتشار گزارشی از کاهش 58.4 درصدی سرمایه گذاری مستقیم خارجی در دو ماه ابتدایی(ژوئن و اوت) سال جاری مالی، نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
بر اساس آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی پاکستان حجم سرمایه گذاری های مستقیم خارجی در مقایسه با 2 ماه ابتدایی سال گذشته مالی از رقم 376.9 میلیون دلار به رقم 156.7 میلیون دلار در سال جاری مالی کاهش یافته است.
همچنین در صورت بررسی ماهیانه این آمار، میزان سرمایه گذاری مستقیم خارجی در ماه اوت(مرداد-شهریور) سال جاری نسبت به سال گذشته با 57.8 درصد کاهش روبرو بوده است، براین اساس حجم سرمایه گذاری های مستقیم خارجی در ماه اوت(مرداد-شهریور) سال گذشته مالی برابر با 197.9 میلیون دلار بوده که این رقم در سال جاری به 83.4 میلیون دلار کاهش یافته است.
بر اساس گزارش بانک مرکزی پاکستان، علی رغم گسترش زیرساخت ها در بخش انرژی و بهبود وضعیت امنیت در سطح کشور، دولت پاکستان در جذب سرمایه های خارجی ناموفق عمل نموده است، همچنین تکمیل فاز نخست پروژه مشترک کریدور اقتصادی پاکستان و چین نیز تا میزان قابل توجهی در آمار سرمایه گذاریهای خارجی تأثیر داشته است.
علاوه بر این میزان سرمایه گذاری پاکستان در خارج از کشور با رشد 6.7 درصدی از رقم 246.4 میلیون دلار به رقم 247 میلیون دلار افزایش یافته است.
بانک مرکزی پاکستان در ادامه این گزارش با انتشار آماری، کاهش چشمگیر حجم سرمایههای وارده از چین را یکی از عوامل اصلی تأثیر گذار در کاهش آمار مربوط به سرمایه گذاریهای مستقیم خارجی عنوان کرد، بر اساس این آمار حجم سرمایه گذاریهای چین در مرداد ماه سال گذشته بالغ بر 216 میلیون دلار بوده که این رقم در مدت مشابه سال جاری به 28.9 میلیون دلار کاهش یافته است.
طبق این گزارش، کشور بریتانیا با سرمایه گذاری 11.7 میلیون دلاری در رتبه نخست سرمایه گذاران خارجی در پاکستان قرار دارد و کشور امارات متحده عربی با سرمایه گذاری مبلغ 5.9 میلیون دلار و مالزی با سرمایه گذاری 5.4 میلیون دلار نیز در رتبههای بعدی سرمایه گذاران خارجی در پاکستان قرار دارند.
بر اساس این گزارش سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز از جمله مهمترین بخشهای مورد توجه سرمایه گذاران خارجی بوده به صورتی که طی دو ماه ابتدای سال جاری مالی، مبلغ 21.3 میلیون دلار در این بخش سرمایه گذاری شده است، همچنین بخش نساجی نیز با جذب سرمایه 15.3 میلیون دلاری و بخش حمل و نقل با جذب سرمایه 14.9 میلیون دلاری به ترتیب در رتبههای بعدی بیشترین بخشهای مورد توجه سرمایه گذاران خارجی قرار دارند.
در حالی که دولت عمران خان از ابتدای به روی کار آمدن به دنبال جذب سرمایه گذاریهای خارجی جهت ورود ارز به کشور و توازن در پرداخت بدهای خارجی بوده است، کاهش چشمگیر میزان سرمایه گذاریهای خارجی در پاکستان همزمان با دریافت بسته کمک مالی 6 میلیارد دلاری از صندوق بینالمللی پول را می توان یک ضربه مهلک به دولت تلقی نمود.