اسلام آباد: به گزارش راز نیوز| عمران خان نخست وزیر پاکستان در گفتگو با نشریه آلمانی اشپیگل به اظهار نظر در خصوص موضوعات مختلف منطقه ای و بین الملل به ویژه سیاست های داخلی و وضعیت اقتصادی پاکستان، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، تصمیم پاکستان برای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی و سیاست های دوگانه غرب پس از انقلاب اسلامی ایران پرداخت.
بر اساس جزئیات منتشر شده، عمران خان در ابتدای این گفتگو طی سخنانی به انتقاد از سیاست آمریکا در اهمیت دادن به هند در منطقه پرداخت و گفت: هند خطر بزرگی برای کشورهای منطقه به ویژه چین، پاکستان، سریلانکا و بنگلادش محسوب می شود و تصمیم آمریکا در اهمیت دادن به دهلی نو در منطقه اقدامی مبتنی بر بی تدبیری است.
وی اظهار داشت: هند تحت تاثیر تفکر نازیسم، به یک کشور فاشیست تبدیل گشته است، ایدئولوژی حزب نخست وزیر هند همسو با تفکرات گروه افراط گرای هندو موسوم به آر اس اس است و این حزب همواره هیتلر را مورد تمجید قرار می دهد در حالی که وضعیت منطقه در کشمکش قرار دارد که هرآن امکان وخامت آن وجود دارد.
وی افزود: حزب حاکم بی جی پی به دنبال نابودی مسلمانان در هند است، ما انتظار داریم آمریکا رویکرد عادلانه ای در سیاست های خود در قبال دو کشور داشته باشد و رئیس جمهور جدید آمریکا باید به این امر توجه داشته باشد و آن را به پیش گیرد.
وی خاطرنشان کرد: آمریکا به علت اختلافات خود با چین به حمایت از هند روی آورده است، اما رویکرد آمریکا در اهمیت دادن به هند در منطقه مبتنی بر بی تدبیری و نشانه عدم ژرف نگری این کشور است، در حالی که ما انتظار اعمال سیاست های یکسان در قبال دو کشور در زمینه مسئله کشمیر را داریم.
نخست وزیر پاکستان تصریح کرد: آمریکا باید سیاست های هم سطح و یکسانی را در برابر پاکستان و هند به کار گیرد، به ویژه در مسئله کشمیر زیرا مسئله کشمیر مهمترین موضوع مورد مناقشه در منطقه است که هر لحظه امکان افزایش تنش ها در این خصوص وجود دارد، آمریکا تصور می کند هند می تواند به مقابله با چین بپردازد در حالی که این یک تفکر نادرست و ناقص است.
وی در ادامه این گفتگو در پاسخ به سوالی مبنی بر پیش بینی وی در خصوص رئیس جمهور آینده آمریکا گفت: جو بایدن از محبوبیت بالایی در نزد مردم برخوردار است، اما دونالد ترامپ نیز سیاستمدار تازه کار و سنتی نیست، او می تواند هرکاری بکند.
عمران خان در پاسخ به سوالاتی در خصوص منطقه کشمیر اشغالی در هند اظهار داشت: اتهام اعزام شبه نظامیان به منطقه کشمیر هند حقیقت ندارد، من و دونالد ترامپ دارای مشترکاتی هستیم، ما خواستار دیپلماسی یکسان آمریکا در قبال پاکستان و هند در زمینه مسئله کشمیر هستیم.
نخست وزیر پاکستان در بخش دیگری از سخنان خود در گفتگو با نشریه آلمانی اشپیگل در خصوص انتشار محتوای توهین آمیز به پیامبر عظیم الشان اسلام(ص) اظهار داشت: سطح آزادی بیان در پاکستان بیشتر از کشورهای غربی است و هرگونه انتقاد مبتنی بر حقیقت مورد پذیرش واقع خواهد شد.
وی با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی ایران، غرب به تفرقه افکنی و ترویج نفاق در کشورهای مسلمان پرداخت، در حالی که طبقه بندی لیبرال و رادیکال کشورهای مسلمان تصنعی بود.
عمران خان گفت: من نزدیک به دو دهه از زندگی خود را در بریتانیا گذراندم، قوانین بریتانیا در زمینه مقابله با اتهام زنی و بهتان بسیار قاطع و محکم است، در حالی که متاسفانه این قوانین در پاکستان بسیار ضعیف و ناقص است، اتهامات بسیاری علیه من که نخست وزیر هستم وارد شده است، برای دادرسی به دادگاه نیز مراجعه کردم اما نتیجه ای دریافت نکردم.
وی در ادامه در خصوص حادثه یازده سپتامبر و نقش پاکستان در این حادثه گفت: پاکستان هیچ نقشی در حادثه انفجار برج های دو قلو آمریکا نداشته است، پس از این حادثه ما نباید ارتش خود را وارد جنگ میکردیم، پس از حادثه یازده سپتامبر آمریکا به اعمال فشار علیه پاکستان روی آورد و پرویز مشرف در مقابل این فشارها تسلیم گردید، من از ابتدا مخالف هرگونه حضور در جنگ قدرت های ثالث بودم.
نخست وزیر پاکستان در ادامه با اشاره مسائل افغانستان و مذاکرات جاری بین الافغان ابراز داشت: پیش بینی اینکه قدرت در افغانستان به کدام سو از طرفین متمایل خواهد شد دشوار است، هیچکدام از طرف های قدرت در افغانستان مورد حمایت پاکستان نیستند، اما دولت کابل نباید اجازه فعالیت های خرابکارانه علیه پاکستان را به دولت هند بدهد.
وی افزود: اهرم مهاجران افغان در ترغیب طالبان به حضور پای میز مذاکره موثر و کمک کننده بود، پس از افغانستان اگر کشوری به دنبال برپایی ثبات و امنیت در این کشور باشد، قطعا پاکستان است.
عمران خان خاطرنشان کرد: آمریکا با اعمال فشار علیه پاکستان، ارتش ما را به حضور در جنگ افغانستان سوق داد، اتهام زنی علیه پاکستان مبنی بر استفاده ابزاری از طالبان در افغانستان غلط و نادرست است، پاکستان نسبت به ایفای نقش در پیشبرد روند صلح افغانستان خرسند است، تنها خواسته ما از دولت کابل این است که به دولت هند اجازه استفاده از خاک افغانستان علیه پاکستان را ندهد.
وی در تشریح سیاست های داخلی دولت اسلام آباد و وضعیت اقتصادی مردم پاکستان تصریح کرد: کمبود امکانات و زیرساخت های لازم دلیل اصلی فقر در بین مردم نیست، بلکه سیاستمداران مفسد مهمترین عامل افزایش فقر در اقشار ضعیف است.
وی گفت: سیاستمداران قبلی صدها هزار دلار از خزانه دولت پاکستان را به غارت بردند و با آن به خرید آپارتمان در لندن پرداختند، احزاب اپوزیسیون با تجمعات و نشست های سیاسی خود در تلاش هستند با تهدید و فشار من را از پیگیری پرونده های فساد مالی رهبرانشان منصرف کنند.
نخست وزیر پاکستان در ادامه سخنان خود با اشاره به شیوع ویروس کووید_19 در سطح دنیا و وضعیت آن در پاکستان خاطرنشان کرد: پاکستان با اعمال پروتکل های اجتماعی و طرح فاصله گذاری اجتماعی هوشمند به مقابله با شیوع این ویروس پرداخت و دولت به صورت کامل میزان خطرناک بودن این ویروس مهلک را درک می کند.
وی گفت: بیش از نیمی از مردم پاکستان به شغل های روزمزد مشغول هستند، با توجه به نگرانی های به وجود آمده از سوی اقشار ضعیف جامعه در خصوص وضعیت شغل و درآمد ما به اعمال طرح هوشمند فاصله گذاری اجتماعی و کنترل هوشمند رفت و آمد در سطح شهر روی آوردیم.
عمران خان خاطرنشان کرد: ما بخش کشاورزی در سطح کشور را متوقف نکردیم و فعالیت ها در صنعت ساختمانی و عمرانی را نیز بسیار فوری از سر گرفتیم، نزدیک به 200 هزار تست کرونا در طی یک هفته در کشور صورت می گیرد، امیداوریم موج دوم کرونا را نیز با موفقیت پشت سر بگذرانیم.
وی در پایان ابراز داشت: من بلافاصله پس از به دست گرفتن قدرت پیشنهاد میانجیگری در زمینه جنگ یمن را ارائه دادم و علاوه بر آن به گفتگو با عربستان سعودی و ایران برای میانجیگری پرداختم، نمی توان کسی را برای حضور پای میز مذاکره مجبور کرد.
وی در خصوص مسئله فلسطین و به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی از سوی دولت های امارات متحده عربی، بحرین و سودان گفت: هر کشوری دارای سیاست های خارجی مختص به خود می باشد زیرا دولتمردان منافع کشور و مردم را در تعیین سیاست های خارجی خود مد نظر قرار می دهند و موضع ما در این خصوص بسیار واضح و روشن است، پاکستان هیچگاه اسرائیل را به رسمیت نخواهد شناخت.
عمران خان گفت: ]محمد علی جناح[ قائد اعظم و بنیانگذار پاکستان در 1948 میلادی مواضع پاکستان را صراحتا اعلام کرده بود که ما تا زمانی که حقوق مسلح مردم فلسطین در استقلال و خودمختاری به آنان داده نشود، ما اسرائیل را به رسمیت نخواهیم شناخت.