تهران: به گزارش راز نیوز، نشست خبری دکتر حسن روحانی رئیسجمهور ایران و عمران خان نخستوزیر پاکستان آغاز شد.
توافق ایران و پاکستان برای ایجاد نیروی واکنش سریع مشترک
حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی در این نشست خبری اعلام کرد که دو کشور ایران و پاکستان توافق کرده اند که نیروی واکنش سریع مشترک برای مقابله با تروریستها در مرزهای مشترک خود ایجاد کنند.
رئیسجمهور در این نشست خبری اظهار داشت: ایران و پاکستان توافق کردند که یک نیروی واکنش سریع مشترک برای مقابله با تروریستها در مرزهای خود ایجاد کنند.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی با بیان اینکه مسئله امنیت مرزهای دو کشور یکی از مباحث امروز بود اظهار کرد: در ماههای اخیر متاسفانه شاهد تنشهای در مرزهای دو کشور توسط تروریستها بودیم، البته خوشحالیم که طرف پاکستانی هم گروهک هایی که فعالیت تروریستی دارند را به صراحت تروریست اعلام کرده و با آنها برخورد خواهند کرد.
وی ادامه داد: دو طرف توافق کردند که همکاریهای امنیت مرزی دو کشور افزایش یابد و نیروهای مرزبانی و اطلاعاتی و یک نیروی واکنش سریع در مرز برای مقابله با تروریسم تشکیل دهیم.
روحانی با بیان اینکه دو کشور تاکید دارند که باید روابط خود را افزایش دهند، گفت: هیچ کشور ثالثی هم قادر نیست روابط بردارانه دو کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
رئیس جمهور با بیان این که ظرفیتهای بسیار خوبی برای روابط تجاری و اقتصادی ایران و پاکستان وجود دارد، خاطرنشان کرد: این توافق را داشتیم تا روابط تجاری را گسترش دهیم. ایران آماده است نیازمندیهای نفت و گاز پاکستان را تأمین کند و اقدامات لازم برای اتصال لوله گاز به پاکستان را انجام دهد. ما اعلام کردیم آماده ایم صادرات برق به پاکستان را ده برابر افزایش دهیم.
وی ادامه داد: بر ای توسعه روابط تجاری بحث کردیم تا یک کمیته تهاتر تشکیل شود تا صادرات و واردات تهاتر شود و در یک حساب، تسویه حساب شود؛ ما معتقدیم بندر چابهار و گواتر باید روابط بیشتری داشته باشند و بین دو بندر راه آهن ایجاد شود.
به گفته رئیس جمهور مسائل منطقهای یکی دیگر از مذاکرات دو کشور بود و دو طرف درباره روابط بیشتر برای ایجاد ثبات و امنیت در افغانستان و منطقه و همچنین درباره اقدامات نادرست آمریکا به ویژه در مسئله قدس، جولان و توهین به سپاه گفت و گو کردند.
رئیس جمهور ادامه داد: ایران، پاکستان و ترکیه پایه گذار اکو بودند و ما علاقمندیم روابط این سه کشور گسترش یابد. باید راه آهن استانبول به اسلام آباد فعال شود تا اروپا را به پاکستان و چین وصل کند.
روحانی همچنین گفت: خوشحالم نخست وزیر پاکستان تاکید دارند که در هیچ ائتلاف جنگی شرکت نمیکند و اراده دو کشور برای صلح و امنیت در کل منطقه است.
روحانی در پایان گفت: سفر آقای نخست وزیر و هیئت همراه ایشان نقطه عطف در گسترش روابط بین دو کشور خواهد بود. من از حضور ایشان که قبلا هم به مشهد الرضا مشرف شدن، تشکر می کنم.
نخست وزیر پاکستان:مهمترین دلیل سفر من به ایران مسئله تروریسم بود
عمران خان نخست وزیر پاکستان نیز در این نشست خبری اظهار داشت: مهمترین دلیل سفر من به ایران مسئله تروریسم بود؛ ما میدانیم ایران هم از تروریسم و گروههای تروریستی که از خاک پاکستان استفاده میکنند، رنج میبرد.
وی افزود: مهمترین دلیل سفر من به کشور شما مسئله تروریسم بود. همراه من رئیس امنیت پاکستان در این سفر حضور دارد . ما شاید کشوری باشیم که بیشترین ضربه را از موضوع تروریسم خوردیم. طی ده سال گذشته ۷۰ حمله تروریستی داشتیم. همه طیفها در کشورمان به این نتیجه رسیدند که ما نگذاریم از خاک ما برای چنین حملاتی استفاده کنند.
وی یادآور شد: چند روز قبل ۱۴ پرسنل امنیت ما در بلوچستان پاکستان کشته شدند، ما میدانیم ایران هم از تروریسم و گروههای تروریستی که از خاک پاکستان استفاده میکنند رنج میبرد، به همین دلیل من در این سفر با خودم رئیس امنیت را آوردم که با همتای خود دیدار کند. باید این اعتماد را برقرار کنیم که هر دو کشور اجازه نمیدهند که از خاکشان علیه کشور دیگری جهت حملات تروریستی استفاده شود. ما نیازمند اعتماد سازی بیشتر هستیم.
وی ادامه داد: حوزه افغانستان را هم میدانیم که چهار دهه است که در رنج هستند و تابه حال در پاکستان پذیرای چهار میلیون پناهجو هستیم، میدانیم ایران هم سه میلیون پناهجو دارد؛ به نفع هر دو کشور است که در افغانستان صلح باشد. دنبال راه حل سیاسی هستیم که صلح ایجاد شود؛ که هم برای افغانستان و هم برای ایران و پاکستان مفید خواهد بود.
عمران خان تاکید کرد که در جلسه امروز برای رسیدن به یک راه حل سیاسی جهت ثبات سیاسی تصمیمگیری خواهد شد.
نخست وزیر پاکستان تصریح کرد: احساس میکنم بدون عدالت صلح برقرار نخواهد شد بیعدالتی گستردهای علیه مردم فلسطین در جریان است به ویژه تصمیم اسرائیل برای اشغال بلندیهای جولان و همچنین اعلام کردن اورشلیم به عنوان پایتخت اسرائیل که در تناقض با حقوق و قوانین بینالمللی است و حقوق فلسطینیها را ضایع میکند و باعث بیثباتی بیشتر در خاورمیانه میشود.
عمران خان ادامه داد: همین وضعیت هم در کشمیر وجود دارد و قطعنامه سازمان ملل حق تعیین سرنوشت کشمیریها را به رسمیت شناخته اما حدود ۳۰ سال است که نیروهای هندی به مردم کشمیر فشار میآورند و آنها را سرکوب میکنند و ۷۰۰ هزار کشمیری تا حالا کشته شدهاند و نیروهای امنیتی هند روزانه تعداد زیادی از مردم کشمیر را به قتل میرساند و راهحل نظامی در کشمیر پاسخگو نیست و نیازمند دیالوگ و یافتن راه حل سیاسی هستیم.
وی همچنین گفت: اگر مشکل کشمیر حل شود تجارت برقرار خواهد شد و برای ایران و پاکستان مهم است که این اتفاق بیفتد چرا که ایران از طریق پاکستان میتواند به بازار هند و چین متصل شود و اینها منوط به این است که صلح و ثبات از طریق گفتوگوی سیاسی و نه راه حل نظامی برقرار شود موضوع کشمیر هم همانند موضوع فلسطین است و در نهایت ما حوزههای همکاری را مورد بحث قرار دادیم و به این نتیجه رسیدیم که تجارت به نفع هر دو کشور خواهد بود.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش مناسبات اقتصادی گفت: میدانیم ایران در حوزههای مختلف از جمله مراقبت اولیه بهداشتی بهترین نظامها را از زمان انقلاب در دنیا دارد و من وزیر جدید بهداشت را همراه خودم آوردم بعلاوه میخواهیم از تجربه ایران در حوزه مراقبت اولیه بهداشتی استفاده کنیم. در حوزه انرژی و حوزههای دیگر از جمله علوم و فناوری هم، تیم خوبی را همراه خودم آوردم. وزیر صنعت و تجارت در این جا هست تا بتواند روش و ترتیباتی را برای ارتقا مناسبات تجاری پیدا کند و انشاءالله این مشکل حل خواهد.
عمران خان در پایان گفت: جناب آقای رئیس جمهور باز هم به طور ویژه از شما به خاطر مهماننوازی و پذیرایی خوبتان تشکر میکنم.